Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σκόπια: “Καρυκεύματα” Άνθιμου για “Μακεδονία”

«Ο  όρος «Μακεδονία» στα Σκόπια είναι μια ονομασία που θα επιφέρει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα. Είναι σαφές ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν όπως ακριβώς και στην Κορέα και σε άλλες χώρες που είχαν το ίδιο όνομα και κατέληξαν σε πόλεμο» δήλωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Πάλι την Κυριακή το πρωί, στη Θεία Λειτουργία στην μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, ο λόγος του Μητροπολίτη ήταν ‘καρυκευμένος’ με την εξωτερική πολιτική και της επιθέσεις κατά της «Μακεδονίας».
Ο Άνθιμος αναφέρθηκε στα πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και καθορίζουν το ‘παιχνίδι’ σε τρία ονόματα ‘Βόρεια’ ή Άνω’  Μακεδονία και ‘Μακεδονία του Βαρδάρη’, τόνισε όμως ότι κανένα από αυτά δεν πρέπει να αποδεχθεί η Αθήνα....
«Δεν θέλουμε να έχει η ονομασία τους  να έχει το όνομα Μακεδονία, ούτε με προσδιορισμούς ούτε με επίθετα, για το καλό των Σκοπίων. Μιλάμε με την ειλικρίνεια της εκκλησίας, της χριστιανικής ειλικρίνειας της  Ορθοδοξίας.
»Ακόμη και η Εκκλησία τους έχει αποκοπεί από όλες τις χριστιανικές εκκλησίες λόγω της επιμονής, του πάθους της και του φανατισμού της για την ονομασία», είπε ο Μητροπολίτης  Θεσσαλονίκης.
Ο Άνθιμος όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και χθες, σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία.
«Антимос предвидува војна за користењето на терминот „Македонија“»
Канал 5 Телевизија, 18.4.2011.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: