"Δεν πρόκειται ούτε μια στιγμή να διστάσω να κάνω αυτό που επιβάλλουν οι συνθήκες, αν συνεχιστεί η αντιπατριωτική απόπειρα υπονόμευσης αυτής της ενότητας, αυτού του αγώνα που κάνει ο λαός μας. Κριτής όλων μας ήταν, είναι και θα είναι ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι που απαντάει πάντα στα αδιέξοδα.Και στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γι΄ αυτό και στις 7 του Νοέμβρη απαντάμε μαζικά σε όλους εκείνους που υπονομεύουν την προσπάθεια".
Το προχώρησε πολύ το θέμα ο Γιώργος, δύο μέρες πριν τις περιφεριακές εκλογές, μπλόφα ξεμπλόφα τωρα είναι δέσμιος δυναμικών που αναζητούν εκλογές. Και εκλογές πρέπει να κάνει το συντομότερο δυνατόν. Η χώρα βρίσκεται σε πλήρη διάλυση. Και ουδείς νοήμων άνθρωπος πιστεύει πως το αποτέλεσμα των περιφεριακών έχει να κάνει τίποτα με τη μπλόφα του Γιώργου. Ο Γιώργος δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει.......
Αφού το πράγμα έφτασε εκεί, ας δούμε την λογική του. Η συναίνεση και η εθνική ομοψυχία των Ελλήνων είναι αναγκαία. Η Ελλάδα τελεί υπο πραγματική διάλυση, σε όλα τα επίπεδα, και χρειάζεται επειγόντως ενα στρατηγικό σχέδιο. Και μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων απο τον χώρο της Οικονομίας, της Διοίκησης, της τεχνικής μηχανοργάνωσης, της Ανάπτυξης. Ο Γιώργος κυβερνάει με τέσσερα άτομα, οι άλλοι αδιαφορούν, ούτε κάν μιλιούνται μεταξύ τους. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν έχουν πλέον ούτε στοιχειώδεις λόγους πολιτικής ύπαρξης, και το κομματικό υπερκράτος πρέπει επειγόντως να διαλυθεί. Είμαστε στο τελευταίο βήμα πρίν την ελεύθερη πτώση.
Δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνη που πιστεύει πως ο Γιώργος είναι ηλίθιος. Παρά τη γλωσσική του ανεπάρκεια και τους σαφέστατους αμερικανισμούς του (ο Γιώργος είναι ελληνοαμερικανός), και παρά τις όποιες αμφισβητήσεις, ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας έχει ελληνική συνείδηση, αγάπη προς την Ελλάδα, και ισχυρή επιθυμία να την σώσει. Πατάει όμως πάνω στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει να διαλύσει.
Τον κατηγορούν πως θα μπορούσε να κάνει πολλά για να αποφύγουμε το Μνημόνιο. Πως θα μπορούσε να δανειστεί με μικρότερα επιτόκια την περίοδο πριν τον Μαιο του 2009, πως έκανε λάθος δηλώσεις. Σωστά όλα αυτά, τον κατηγόρησα και εγώ. Αλλά σήμερα πιστεύω πως ό,τι και νάκανε, η απόφαση είχε ήδη παρθεί. Η Γερμανία ηθελε μια γρήγορη λύση για την Ελλάδα, που τον Απρίλιο του 2009 πυροδότησε μια καταπληκτικη ευρωπαϊκη κρίση, απειλώντας το Ευρώ (δημιούργημα της Γερμανίας). Η Γερμανία ήθελε Μνημόνιο, και Μνημόνιο πήρε. Ενα πειραματικό Μνημόνιο, που θα αποτελούσε μια πιλοτική λύση που θα τεστάριζε, και αργότερα (αυτό κάνει σήμερα), σιγά σιγά θα θεσμοθετούσε πανευρωπαϊκά. Οποιος κι αν ήταν στην θέση του Γιώργου τα ίδια θα πάθαινε. Τα υπόλοιπα περί Μνημονίου, είναι κατα την γνώμη μου περιττά. Αν ο Γιώργος ζητούσε 180 αντί 150 ψήφων στη Βουλη για το Μνημόνιο, θα το υπερψήφιζε και η ΝΔ.
Το τεράστιο όμως λάθος του Γιώργου ήταν ότι ήταν πολιτικά δειλός, ενέδωσε στην κομματική λογική του ΠΑΣΟΚ, και αντί να μειώσει τις κρατικές δαπάνες, και τα πάγια λειτουργικά έξοδα του αντιπαραγωγικού κράτους (όπως του πρότεινε η Τρόϊκα), εκείνος τους έπεισε να πιάσει τα νούμερα απο την πλευρά των εσόδων, αυξάνοντας τους φόρους, κάνοντας περικοπές και αυξάνοντας το ΦΠΑ σε βαθμό κακουργήματος. Η Τρόϊκα πρότεινε την συνταγή (70% έμφαση σε δαπάνες - 30% έμφαση σε έσοδα). Ο Γιώργος έκανε ακριβώς το αντίθετο. Και απέτυχε, δημιουργώντας ενα απίθανο υφεσιακό περιβάλλον που μας γέμισε με λουκέτα, φτώχεια και χρεωκοπίες.
Το Μνημόνιο ειναι ενα στρατηγικό κείμενο που περιέχει κατευθυντήριες γραμμές και προτάσεις για διαρθρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, αλλά δεν υπαγορεύει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε. Βουλιάξαμε κατόπιν, και γι αυτό φταίει ο Γιώργος και όχι η Τρόϊκα. Γιατί υποχώρησε η Τρόϊκα; Μα γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν νούμερα, και ετσι δεν μπορούσαν ούτε εκείνοι να σεναριολογήσουν. Υπέκυψαν έτσι στις προτάσεις Παπακωνσταντίνου. Τα μόνα databases που φτιάχτηκαν στα γρήγορα στην Ελλάδα, ήταν εκείνο που κατέγραψε τους δημοσίους υπαλλήλους, και το καινούργιο των συνταγογραφήσεων. Και τα δύο (υπόδειξη της Τρόϊκας), παράγουν σήμερα "μαργαριτάρια".
Στρατηγικά και διοικητικά, ο Γιώργος δεν μπορεί πλέον να κυβερνήσει. Καθεται πάνω σε απίθανες κομματικές και δομικές νάρκες που είναι αξεπέραστες, καθώς και σε ενα λαϊκιστικό περιβάλλον που νομίζει πως σύντομα θα ξαναγίνουμε νεόπλουτοι, θα μηδενήσουμε το έλλειμμα σε έναν χρόνο, και η ανάπτυξη θα είναι γρήγορη και πράσινη. Σε μια χώρα που δομικά και μηχανογραφικά είναι σάπια, που το κέρδος, η τίμια εργασία και η επιχειρηματικότηα έχουν ιδεολογικά κατωχυρωθεί ως ανήθικες ανθρώπινες επιδιώξεις.
Να πάμε λοιπόν σε εκλογές. Να σχηματισθεί μια κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικών, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με συνοπτικές διαδικασίες, στην οικονομία, την ανάπτυξη, στην μηχανοργάνωση. Να γίνει η αναπόφευκτη αναδιάρθρωση του χρέους (δηλ. πτώχευση), και ενα επιτέλους χρονοδιάγραμμα μείωσης του εθνικού μας χρέους στο επίπεδο του 60% του ΑΕΠ, να τσακιστεί ο συνδικαλισμός που κατέστρεψε την Ελλάδα προστατεύοντας επιλεκτικά μόνον τους κομματικούς πελάτες, να απελευθερωθεί η Δικαιοσύνη οπου εκκρεμούν 600 χιλιάδες υποθέσεις και 30 δις ευρώ, να κλείσουν ΔΕΚΟ και οι 11 χιλιάδες αντιπαραγωγικοί δημόσιοι οργανισμοί. Θα χρειαστούμε και ενα καινούργιο Σύνταγμα. Και μια καινούργια φυλακή. Σίγουρα έχουμε κόσμο να την γεμίσουμε.
Διατηρώ σήμερα, οσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, την πεποίθηση πως η Ελλάδα θα αλλάξει μόνον αν πρώτα διαλυθεί συνολικά. Το τυμπανιαίο πτώμα που χάσκει μπροστά μας, πρέπει να σαπίσει παντελώς. Οι κοινωνικές και ανθρώπινες επιπτώσεις θα είναι ανυπολόγιστες. Μόνον έτσι όμως θα αναγεννηθεί η Ελλάδα απο τις στάχτες. Ας μην κάνει ο Γιώργος ένα ακόμα λάθος. Η Ελλάδα θα πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πολέμου. Με αφετηρία τις εθνικές εκλογές.
------------------------------------------
Θα ειναι προτιμότερο να προσπαθήσει να κάνει μια Επανάσταση και να πέσει όρθιος, ακόμα και να τον διώξουν, παρά να παραμείνει άτολμος ακολουθώντας το παράδειγμα Καραμανλή. Θα τον κατηγορήσουν βέβαια για φιλελευθερισμό. Ας κάνει τώρα ο ίδιος τις επιλογές του.
Γ. Σαρακιώτης: Φεύγω από τον ΣΥΡΙΖΑ, κρατάω την έδρα...
Πριν από 59 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου