Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ενοπλη θα είναι η Οικονομική Αστυνομία

Ενστολοι και ένοπλοι θα είναι οι άνδρες της υπό σύσταση Οικονομικής Αστυνομίας, του ελληνικού ΙRS, όπως ήδη ονομάστηκε.

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο δημιουργείται...Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικής Αστυνομίας έχει ήδη σταλεί από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή προς υπογραφή στους συναρμόδιους υπουργούς και το μόνο που απομένει είναι να ενσωματωθούν κάποιες ρυθμίσεις ώστε στο νέο αστυνομικό σώμα, με αυξημένες δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στην είσπραξη κρατικών εσόδων, να μην επικαλύπτονται οι αρμοδιότητές του από το ΣΔΟΕ και από την υποδιεύθυνση για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος......
Σε πρώτη φάση η Οικονομική Αστυνομία θα στελεχωθεί με 100 αστυνομικούς ειδικευμένους στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να προχωρούν σε συλλήψεις ή να επιβάλλουν επί τόπου πρόστιμα. Θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία αστυνομικών υπηρεσιών και του ΣΔΟΕ, διαφόρων δημοσίων οργανισμών, θα συνεργάζονται με το Κέντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών και θα διατηρούν στενή συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα.

Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται, με τη σύσταση της Οικονομικής Αστυνομίας θα ποινικοποιηθεί και σειρά οικονομικών παραβάσεων, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων και στις υπερκοστολογημένες προμήθειες στα νοσοκομεία. Αμέσως μετά την ίδρυσή της πιάνει δουλειά σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η παράνομη νομιμοποίηση εσόδων, τα φακελάκια στους γιατρούς, οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων.
Επιπλέον στις αρμοδιότητές της θα είναι ο έλεγχος στη μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, η μη καταβολή προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και νομικά πρόσωπα κ.ά.
 
πηγή:tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: