Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι ενώσεις ΜΜΕ

Σε 24ωρη απεργία, από τις 6 π.μ. της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου, προχωρούν οι δημοσιογράφοι.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ αναφέρεται: "Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα κρατικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ), στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στους διαδικτυακούς τόπους, σε 24ωρη απεργία από τις 6 π.μ. της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010, για να αντιταχθούμε:

• Σε όλα αυτά που εξυφαίνονται στο όνομα δήθεν μεταρρυθμίσεων.
• Στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης κατά των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων, την ίδια στιγμή που ευεργετεί τους ασυνεπείς εργοδότες, "ρυθμίζοντας" τις συσσωρευμένες μεγάλου ύψους οφειλές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία του Τύπου (ΤΣΠΕΑΘ, ΤΑΙΣΥΤ, ΕΔΟΕΑΠ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΥΠΘ). ......
• Στην αδράνεια των κυβερνητικών και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών στις αυθαίρετες και παράνομες συμπεριφορές των εργοδοτών.
• Στη συστηματική καταστρατήγηση από εργοδότες των συμβατικών τους υποχρεώσεων, που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία και τις ΣΣΕ.
• Στο φαινόμενο των "ευέλικτων" μορφών εργασίας, τις υπεργολαβίες, τα "φασόν" και τη μαύρη εργασία, που διογκώνονται καθημερινά.
• Στην περικοπή δαπανών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια και το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα.
• Στη δημιουργία νέας γενιάς "συμβασιούχων".
Διεκδικούμε:
• Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους και την κατάργηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου.
• Τον σεβασμό στον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.
• Να μπει φραγμός στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην ανεργία.
Την ημέρα της απεργίας και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί έξω από την ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ (δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών), που έχει συγκαλέσει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)".

Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ (δηλαδή των Ενώσεων Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Συντακτών Περιοδικού Ηλεκτρονικού Τύπου, Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, Προσωπικού Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλονίκης, Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών, Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, Εφημεριδοπωλών Αθηνών, Εφημεριδοπωλών Πειραιά, Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Προσωπικού Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου) την Παρασκευή ανακοίνωσε: "Στη χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ και ύστερα από σχετικές αποφάσεις των Δ.Σ. της και των ομοσπονδιών του κλάδου αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 από τις 6 π.μ. μέχρι τις 6 π.μ. της Τετάρτης 1 Δεκεμβρίου 2010.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (συντάκτες, υπάλληλοι και τεχνικοί) διατρανώνουμε τη συνολική αντίθεση του κλάδου στη συστηματική λεηλασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και διακηρύσσουμε τη συνολική και πολύμορφη αντίδρασή μας απέναντι στις υπαγορευόμενες μεθοδεύσεις από κυβέρνηση, εργοδοσία και ΔΝΤ.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, τις αδιαπραγμάτευτες θέσεις μας, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί στις μέχρι τώρα αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις, οι οποίες ενημερώνουμε ότι θα ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν αφήνουμε να περάσει η απορρύθμιση των εργασιακών μας σχέσεων με την κατάργηση των ΣΣΕ, με την ελαστική απασχόληση, με την αυθαίρετη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων και αμοιβής, με τις μαζικές απολύσεις.

Αντιμετωπίζουμε σε κάθε επίπεδο τη δημιουργία κλίματος φόβου και τρομοκρατίας σε βάρος των συναδέλφων μας με απειλές ή και κλείσιμο εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, την ανατροπή θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη σφαγή της ελεύθερης και αντικειμενικής ενημέρωσης στον βωμό της διαπλοκής, της εμπορευματοποίησης και μιας ψευδεπίγραφης δημοκρατίας όργανο των μονοπωλίων.

Καλούμε τους συναδέλφους μας που εργάζονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ να μετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση στις 11 η ώρα το πρωί της Τρίτης 30 Νοεμβρίου έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν συναινούν σε μέτρα εναντίον τους. Στο σκοτεινό μέλλον που επιχειρούν να δημιουργήσουν αντιτάσσουμε το αγωνιστικό μας παρόν".

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: