Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Απεργούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη οι γιατροί του ΙΚΑ

Πανελλαδική απεργία κήρυξαν οι γιατροί του ΙΚΑ για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1Η Δεκεμβρίου, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ, να σταματήσει η συκοφαντία, ο διασυρμός και η διάλυση της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα εξυπηρετούνται τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται:
* Η άμεση ανανέωση συμβάσεων έργου όλων των γιατρών των οποίων η σύμβαση έχει λήξει ή λήγει το επόμενο χρονικό διάστημα και η προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου.....

* Η άμεση κάλυψη των αναγκών της περίθαλψης του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, αναβάθμιση της περίθαλψης, βελτίωση τηλεφωνικών ραντεβού 184
* Η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου, άμεση λειτουργία β' υπηρεσιακού συμβουλίου, υλοποίηση επιστημονικοί βαθμολογίου κ.α.
Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ καταλογίζει αδράνεια στις υπηρεσίες υγείας και στη διοίκηση του ΙΚΑ σχετικά με τις ανανεώσεις των συμβάσεων των 800 γιατρών με σύμβαση έργου και των 100 οικογενειακών γιατρών και ζητεί την πρόσληψη άλλων 500 γιατρών σύμφωνα με την έγκριση και της διυπουργικής επιτροπής (1.400 έργου + 100 οικογενειακοί) για κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει και από την αποχώρηση με συνταξιοδότηση αρκετών γιατρών.
Κατηγορεί ακόμη τη διοίκηση του Ιδρύματος ότι επιχειρεί την ισοπέδωση του κλάδου δίνοντας στη δημοσιότητα λίστες γιατρών για υπερσυνταγογράφηση με τα αρχικά του ονοματεπώνυμου τους σαν κοινών εγκληματιών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: