Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Βρε πατσά χαλασμένε.......

Βρε πατσά χαλασμένε. Και επειδή εντάχθηκε η Κύπρος στην συμμορία; Λύθηκε το Κυπριακό; Αντιθέτως ούτε μια φορά δεν βοήθησαν οι δήθεν ενωμένη Ευρωπαίοι…


Ενωτικός, αλλά και αιχμηρός όπως πάντα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο 21ο συνέδριο του ΑΚΕΛ. «Μας διδάσκει η δυνατότητα σας να προσαρμόζεστε κάθε φορά στις ανάγκες της πραγματικότητας. Σήμερα κυβερνάτε την Κύπρο, η οποία είναι μια χώρα καπιταλιστική, στην οποία λειτουργεί η αγορά» σημείωσε.....

Επιπλέον, υπογράμμισε τη δυσπιστία με την οποία αντιμετωπίστηκε κάποτε η πρόταση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 1986 βρήκε μεγάλη δυσπιστία στη Λευκωσία, όταν είχε έλθει με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο Κυπριακό.

Ο κ. Πάγκαλος ανέφερε μάλιστα ότι τότε ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει «αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία».

Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει, πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση , χωρίς πρώτα να λυθεί το Κυπριακό.

«Παρά τις προδοσίες, παρά τα διεθνή σχέδια για κατάλυση της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζουμε τον αγώνα για την αναζήτηση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού» διαβεβαίωσε.

Παράλληλα, κάλεσε όσους εκφράζουν εθνικιστικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές ιδεολογίες να μην μιλάνε για την Κύπρο, γιατί, όπως είπε, «έχουν τα χέρια τους βαμμένα με αίμα».

Την υποστήριξη του ΚΚΕ στις προσπάθειες για βιώσιμη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η κ. Παπαρήγα, αφού ανέφερε ότι οι ακατάλυτοι ιστορικοί δεσμοί ΚΚΕ και ΑΚΕΛ επιβεβαιώνονται καθημερινά, μέσα από κοινούς αγώνες, τόνισε ότι στο Κυπριακό το Κομμουνιστικό Κόμμα τάσσεται σταθερά υπέρ μιας ομοσπονδιακής, διζωνικής, δικοινοτικής λύσης, με μια και μόνη κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα, για μια Κύπρο ενιαία, ανεξάρτητη, χωρίς ξένες βάσεις και στρατεύματα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένους εγγυητές και προστάτες.

Την πρόταση του ΛΑΟΣ για διακομματική σύσκεψη όλων των κομμάτων Κύπρου και Ελλάδας με στόχο τη διαμόρφωση κοινής πανεθνικής πλατφόρμας για τη στρατηγική επίλυση του κυπριακού πρόβαλε ο Αλέξης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε το ΑΚΕΛ σημαντική συνιστώσα της παγκόσμιας Αριστεράς και πρότυπο ενότητας και αγωνιστικότητας.

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ένα νέο συντονισμένο διεθνές κίνημα αλληλεγγύης με τον κυπριακό λαό -Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους- για το τερματισμό της κατοχής και την επανένωση του νησιού.

Ο υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς Γεράσιμος Γεωργάτος στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι η ΔΑ θα είναι σταθερός συμπαραστάτης και αρωγός για «έναν ειλικρινή και έντιμο συμβιβασμό με την προώθηση της λύσης της διζωνικής - δικοινοτικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και σύμφωνα με το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: