Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ και ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ».

«έχει δυο επιλογές ήτοι να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ από τον Τουρκικό λαό για την επίθεση στο πλοίο ΜΜ, ή να αποδεχθεί μια ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για το συμβάν και τον αποκλεισμό της ΓΑΖΑΣ!!»

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας σε σημερινές του δηλώσεις προειδοποιεί το Ισραήλ ότι θα διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν κάποια από τα αιτήματα της ΑΓΚΥΡΑΣ!! Μάλιστα με πρωτοφανές θράσος υπέδειξε (!) στο ΙΣΡΑΗΛ ότι «έχει δυο επιλογές ήτοι να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ από τον Τουρκικό λαό για την επίθεση στο πλοίο ΜΜ, ή να αποδεχθεί μια ΔΙΕΘΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για το συμβάν και τον αποκλεισμό .....
της ΓΑΖΑΣ!!».Η Τουρκία έχει ήδη ανακαλέσει τον πρέσβη της από το ΤΕΛ ΑΒΙΒ, ενώ δεν επιτρέπει τη διέλευση στρατιωτικών αεροσκαφών από τον εναέριο χώρο της .Πρόσθεσε ότι «δείξαμε στο ΙΣΡΑΗΛ το δρόμο της εξόδου, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και η καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των 9 Τούρκων που έχασαν τη ζωή τους στο ΜΜ την 31η Μαΐου». Φυσικά το Ισραήλ δεν προτίθεται να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα, ενώ ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ απείλησε και με διακοπή των πτήσεων πολιτικών αεροσκαφών(ΚΩΝ/ΠΟΛΗ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ). .
___________________________________________________________________________________
ΟΧΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΡΙΜΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ




Μέσα στο Σαββατοκύριακο η ΑΓΚΥΡΑ επίσημα πληροφόρησε τους Αμερικανούς και Ισραηλινούς ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ετήσια άσκηση “RELIABLE MERMAID”που διεξάγεται κάθε χρόνο από τις τρεις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αφορά την γνωστή άσκηση που διεξάγεται τα τελευταία 10 χρόνια και είναι ΕΡΕΥΝΑΣ-ΔΙΑΣΩΣΗΣ με συμμετοχή και εναέριων μέσων. Αμερικανοί και Ισραηλινοί θα πραγματοποιήσουν κανονικά την άσκηση τον άλλο μήνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Τούρκοι ακυρώνουν συμμετοχή τους σε πολυεθνική άσκηση. Και το 2009 είχαν ακυρώσει την διεθνή άσκηση ΑΕΤΟΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ (αεροπορική με συμμετοχή ΗΠΑ-ΙΤΑΛΙΑΣ-ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ κα), λόγω των Ισραηλινών επιχειρήσεων στη ΓΑΖΑ. Όμως πέρυσι παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη ΓΑΖΑ η άσκηση ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΓΟΡΓΟΝΑ διεξήχθει κανονικά .Σε ορισμένες από τις ασκήσεις στο παρελθόν έλαβαν μέρος ως παρατηρητές και αξιωματικοί από την ΙΟΡΔΑΝΙΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ υποστήριξε χθες ότι ακυρώνει τη συμμετοχή της στην άσκηση, λόγω της συμπεριφοράς του ΙΣΡΑΗΛ απέναντι στον στολίσκο για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΑΖΑ.


ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: