Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Τούρκος χειριστής F-16 έγινε μέλος της Αλ-Κάιντα

 Σοκ προκάλεσε στην Τουρκία και στους κύκλους του ΝΑΤΟ ανακοίνωση της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν, σύμφωνα με την οποία αξιωματικός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και μάλιστα χειριστής F-16, συμμετέχει στις τάξεις της Αλ-Κάιντα.

Η αποκάλυψη αυτή της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν έγινε στο αμερικανικό πρακτορείο Associated Press, όταν αποκαλύφθηκε επίσης ότι κάποιοι από τα χιλιάδες μέλη της Αλ-Κάιντα που διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια, σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες της Ευρώπης. Ένας ανώτατος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών μυστικών του Πακιστάν (ISI) δήλωσε τα εξής: .....
"Στα στρατόπεδα της Αλ-Κάιντα που βρίσκονται στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν δεκάδες άνδρες της οργάνωσης που διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια. Ένας από αυτούς είναι Τούρκος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πιλότος μαχητικών F-16. Υπάρχει μια ομάδα Τσετσένων, Ουζμπέκων, Αράβων και Τούρκων που δίνουν μεγάλη σημασία στην παρουσία ανάμεσά τους ενός Τούρκου πιλότου F-16. Από την περίπτωση αυτή μπορείτε να αντιληφθείτε ότι στις τάξεις της Αλ-Κάιντα υπάρχουν άτομα με πολύ καλή εκπαίδευση”.


Είναι γνωστό πάντως ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο άριθμός Τούρκων της Γερμανίας, που κατατάσσονται στις τάξεις της Αλ-Κάιντα, γεγονός που οφείλεται στους ισλαμιστικούς-εθνικιστικούς μηχανισμούς που διατηρεί το τουρκικό κράτος στο έδαφος της Γερμανίας, που έχουν ως στόχο τον εγκλωβισμό των Τούρκων εργατών που κατοικούν στη Γερμανία στο "τουρκο-ισλαμικό ιδεώδες" και την αποτροπή της ένταξής τους στη γερμανική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Απώτερος στόχος του τουρκικού κράτους είναι η δημιουργία μιας σκληρής τουρκικής εθνικιστικής-ισλαμιστικής μειονότητας στην καρδιά της Ευρώπης, μέσω της οποίας η Άγκυρα θα πιέζει πολιτικά, για να πετυχαίνει τους στόχους της.


Πάντως, το γεγονός ότι έχει καταταχθεί στις τάξεις της Αλ-Κάιντα αξιωματικός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, που έχει περάσει από τα 'σαράντα κόσκινα' των τουρκικών αρχών ασφαλείας, έχει προβληματίσει την Άγκυρα και τις αρμόδιες αρχές.


Τέλος, με βάση δημοσίευμα του περιοδικού Newsweek, από το 1990 μέχρι σήμερα έχουν καταταχτεί σε ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις οκτώ χιλιάδες Τούρκοι, που πολέμησαν στη Βοσνία, την Τσετσενία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε άλλες περιοχές όπου οι ισλαμιστές αντάρτες διεξάγουν 'ιερό πόλεμο'.
www.internethaber.com

infognomonpolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια: