Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Όπου φύγει – φύγει το Κατάρ

Αποσύρουν το ενδιαφέρον τους οι επενδυτές από το Κατάρ σχετικά με την επένδυση στο λιμάνι του Αστακού.

Σε επιστολή τους προς τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, επικαλούνται λόγους μη βιωσιμότητας της επένδυσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και ενστάσεις από περιβαλλοντικές οργανώσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη επένδυση.

Με βάση την αρχική συμφωνία, επρόκειτο να κατασκευαστεί στον Αστακό τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εμπλεκόμενες πλευρές ήταν επενδυτές του Κατάρ και εταιρίες από την Ιταλία. Η διαφορά όμως μεταξύ τους στην τιμή διάθεσης του προϊόντος, αποδείχθηκε αγεφύρωτη.....

Η ζημία για την ελληνική πλευρά, που συμμετείχε στη συμφωνία στον τομέα της διευκόλυνσης της αδειοδότησης, για να επιταχυνθεί η επένδυση ανέρχεται στα 2,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η απόσυρση του ενδιαφέροντος από τον Αστακό δεν συμπαρασύρει τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Εμίρη του Κατάρ στη Νέα Υόρκη, για την επένδυση των 5 δισ. ευρώ και την περιοχή του Ελληνικού. Αναμένεται εντός ολίγου η σχετική με το όλον ζήτημα κυβερνητική ανακοίνωση.

newscode

Δεν υπάρχουν σχόλια: