Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Προσφυγή σε ΣτΕ για ηλεκτρονική κάρτα πολίτη – Μητροπολίτης κατά Πρωθυπουργού

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ με τις οποίες καθορίστηκε ο νέος τύπος των υπηρεσιακών ταυτοτήτων του αστυνομικού προσωπικού.

Οι δύο ένστολοι υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες οι οποίες έχουν το μέγεθος πιστωτικής κάρτας περιέχουν, πλέον των αναγνωρίσιμων δια γυμνού οφθαλμού στοιχείων, και στοιχεία τα οποία μπορούν να διαβαστούν μόνο υπό την επίδραση υπεριώδους φωτός, ενώ στην οπίσθια όψη υπάρχει μηχανικά αναγνώσιμη ζώνη MRZ...... Όπως αναφέρουν, ο τύπος των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων έπρεπε να καθοριστεί με προεδρικό Διάταγμα και με αποφάσεις του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τους δύο αστυνομικούς, όσα προσωπικά στοιχεία περιλαμβάνονται στις νέες ταυτότητες είναι σε αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές, όπως είναι αυτή της αρχής της αναλογικότητας και η πρόβλεψη του άρθρου 43 που παρόμοια θέματα πρέπει να νομοθετούνται μόνο με Προεδρικά Διατάγματα.
Σημειώνουν επιπρόσθετα ότι δεν έχουν παραχωρήσει την συγκατάθεσή τους για την εγγραφή προσωπικών στοιχείων στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, ενώ θέτουν και ζήτημα προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος.
Λάβρος κατά του Πρωθυπουργού ο μητροπολίτης Κονίτσης
"Άστραψε και βρόντηξε" ο μητροπολίτης Κονίτσης Αντρέας, για την απόταξη αστυνομικού ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη.
Σε δήλωση του μεταξύ άλλων επισημαίνει :
"Με ιερή αγανάκτηση υψώνω φωνή διαμαρτυρίας και λέω μια και μόνη λέξη, που χαρακτηρίζει τα τελευταία δραματικά και απαράδεκτα γεγονότα στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας :   Και εξηγούμαι: Τις ημέρες αυτές έγινε η απόταξη από το τιμημένο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. γενναίου και ικανού αστυνομικού, με πολλές τιμητικές διακρίσεις. Παράλληλα έχει κινηθεί η διαδικασία αποτάξεως και για δύο άλλους αστυνομικούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος; Ο λόγος είναι, ότι οι εν λόγω αστυνομικοί αρνήθηκαν να πάρουν την «κάρτα του πολίτη» για λόγους συνειδήσεως. Άριστα έπραξαν τα γενναία αυτά Ελληνόπουλα. Από την ακριτική μου Επαρχία τα συγχαίρω εγκαρδίως και τα ασπάζομαι πατρικώς, γιατί έγιναν διδάσκαλοι και παράδειγμα για όλους μας..."
Ο μητροπολίτης Κονίτσης εξαπολύει σκληρή επίθεση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό τονίζοντας:
" Όταν ο πρωθυπουργός της Χώρας ονομάζει την Ελλάδα «διεφθαρμένη», κι’ όταν ακούμε συνεχώς για «μίζες» και «λαδώματα», για σπατάλες και για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, όταν γίνεται συνεχής πολεμική κατά των χριστιανικών αρχών, της Εκκλησίας, και της Ιστορίας, είναι αιτία χαράς μεγάλης και αισιοδοξίας για την πορεία του Έθνους, η στάση των γενναίων αυτών αστυνομικών. Δόξα τω Θεώ !"

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: