Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Καλώς τονε κι ας άργησε...

Μέχρι πρότινος οι φυγόκεντρες δυνάμεις της σωτηρίας της χώρας, ανάγκαζαν τον πρωθυπουργό μας να λείπει διαρκώς σε ταξίδι για δουλειές. Λαιστρυγόνες ΔΝΤ, Ευρωπαίοι Κύκλωπες, Οίκοι Σκυλλών και Χαρύβδων, παρέλαυναν από την καθημερινή του ανεμοδαρμένη ατζέντα.

Θα ήταν αδύνατο άλλωστε, να σώσει την Ελλάδα απ’ το σπίτι του (όπως χαρακτηριστικά είχε σχολιάσει ο ίδιος κατά τη διάρκεια ομιλίας του -και πάλι- στο εξωτερικό) γι’ αυτό και ακολουθούσε, ο Πολυμήχανος…, το δικό του το δρόμο, που δεν του έδειχνε αστέρι, για διακυβέρνηση του έδινε μια βαλίτσα στο χέρι… Προσφάτως, άρχισε να επιδρά τόσο στον Πολυμήχανο όσο και στη βαλίτσα του (εντός της οποίας φυλάσσεται και η ατζέντα), η κεντρομόλος των εκλογών. Αρκετές τζούρες από στρατόσφαιρα ρούφηξε το σακάκι του....

Έπαψε λοιπόν να πετάει με το αεροπλάνο και πετάει πλέον πολύ κοντά στην επιφάνεια της γης, γύρω από το εκλογικό σώμα, όπως οι πεταλούδα στη λάμπα, όπως η μέλισσα στη γύρη, όπως η μύγα στο σκατό. Αρχηγό εδάφους- εδάφους δε θέλαμε; Ορίστε ο αρχηγός. Έκοψε τις τουρνέ κι άρχισε να εμφανίζεται ποικιλοτρόπως στα φεστιβάλ της τουριστικής Ιθάκης. Ακατάσχετη δηλωσόρροια, μηνύματα από Ελλάδα με αποδέκτες στην Ευρώπη και ουχί το αντίθετο, δωράκια στα παππουδάκια, διακαναλική συνέντευξη, αρθρογραφία στις εφημερίδες… κι ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα μπει στον κόπο να κάνει ο κακέκτυπος Οδυσσέας τώρα που γύρισε σπίτι, για να εδραιώσει τη θέση του στο ανάκτορο που είναι γεμάτο μνηστήρες. (Παρεμπιπτόντως, η έξωθεν σωτηρία μας μπήκε στη σαλαμούρα. Τώρα προέχει η σωτηρία του εκλογικού αποτελέσματος). Διαθέτει βέβαια ακόμα ο απολωλώς ηγεμόνας πολλά από τα ταλέντα με τα οποία τον προικοδότησε το ομηρικό έπος της περσινής του εκλογική νίκης. Πιθανότατα είναι σε θέση να διαπεράσει με το βέλος του ως Master Chef της συγκυρίας, τους γαλάζιους πολιορκητές της Πενέλοπε και να τους κάνει σουβλάκι κοτόπουλο. Πιθανότατα, τον υποστηρίζουν ακόμα οι ηλικιωμένοι δούλοι που τον μεγάλωσαν κι ο άνεργος του γιος του ο Τηλέμαχος. Όσους μνηστήρες και να καθαρίσει όμως ο ήρωας, υπάρχει ένας παράγοντας αλλιώτικος από την αρχαιότητα. Τον καιρό που έλειπε, άρχισε να τον εχθρεύεται ένας τρίτος αστάθμητος μνηστήρας. Όχι της συζύγου του. Δικός του. Ο λαός του. Γι’ αυτό κι αυτή η fast farward Οδύσσεια δε θα τελειώσει, με την επιστροφή του βασιλέως,  στη ραψωδία 24. Έχουμε ακόμα πολλές ραψωδίες για τη γούνα του.

topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: