Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Αποδείξεις σε μορφή φοροκάρτας

Χωρίς όνομα και ΑΦΜ αλλά με αύξοντα αριθμό θα είναι οι κάρτες που θα αντικαταστήσουν τις αποδείξεις αγοραπωλησίας αγαθών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη, η κάρτα αυτή θα αντικαταστήσει σταδιακά από το 2011 τις αποδείξεις, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίζει ευκολότερα τις αγορές των φορολογουμένων. ...
Την κάρτα θα προμηθεύονται οι πολίτες από την τράπεζα της επιλογής τους, στην οποία θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές που θα περνάνε στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τη σύνδεση με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.

Για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί η κάρτα, ο φορολογούμενος θα πρέπει να μπει στο taxisnet και να ταυτοποιήσει τον αριθμό της κάρτας με το ΑΦΜ του.

Αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό, την δουλειά αναλαμβάνουν τα ΚΕΠ.

Στις συναλλαγές, ο καταστηματάρχης θα περνά την φοροκάρτα στα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες.

Στο τέλος κάθε µήνα οι τράπεζες θα δίνουν µια αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ, η οποία αφενός θα περνά τις αποδείξεις στον λογαριασµό αφορολογήτου κάθε φορολογουµένου και, αφετέρου, θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευµατιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργήσει η ΓΓΠΣ, θα µπορούν να µπαίνουν στο σύστηµα και να βλέπουν µε χρήση των προσωπικών τους κωδικών πόσες αποδείξεις έχουν µαζέψει.

cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: