Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2010

Διανομή πετρελαίου θέρμανσης... τέλος

Με αίτημά τους την επιστροφή του φόρου από παραδόσεις προϊόντων, που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς και την αλλαγή του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, δια του οποίου γίνεται η επιστροφή, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, που συνεδρίασε εκτάκτως στο Αγρίνιο (9/10), αποφάσισε να απόσχουν από τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης. 

ε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) επισημαίνεται ότι «παρά τα συνεχή διαβήματα προς το υπουργείο Οικονομικών για την επίλυση σοβαρών τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου, διαπιστώνουμε όχι μόνο στασιμότητα , αλλά και απροθυμία για την επίλυσή τους».......

Με το σύστημα που θα εφαρμοστεί και φέτος, τουλάχιστον στην έναρξη της χειμερινής περιόδου, οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης επιβαρυμένο με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης, το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές και εισπράττουν τη διαφορά από το υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος».
Το σύστημα αυτό, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών, παραμένει έως ότου προχωρήσει η εξίσωση των φόρων στους δύο τύπους πετρελαίου και με την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέφεται η διαφορά στους καταναλωτές που τη δικαιούνται.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Κιούσης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως δεν έχουν λάβει έως αυτή τη στιγμή την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για την περσινή χρονιά, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν ρευστό για να κινηθούν.
Από την άλλη πλευρά, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι οι όποιες εκκρεμότητες αφορούν σε όσους επαγγελματίες δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή δεν έχουν καταβάλει ΦΠΑ.
O υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από πέρσι έχουν επιστραφεί στους πρατηριούχους περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Να σημειωθεί πως η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου.
 cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια: