Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

To βραβείο «Ευρωπαϊκό Γαϊδουράγκαθο» στο δημοσιογράφο που πρότεινε πώληση ελληνικών νησιών

Το βραβείο «Ευρωπαϊκό Γαϊδουράγκαθο» για «το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ατόπημα της χρονιάς» παρέλαβε για λογαριασμό της εφημερίδας Bild στο Βερολίνο ο αρχισυντάκτης Νίκολαους Μπλόμε.

 
Αφορμή για τη βράβευση η προτροπή της εφημερίδας προς την Ελλάδα να πουλήσει τα νησιά της για να επιστρέψει τα χρέη της.

Το βραβείο αυτό αποτελεί την ‘ύψιστη ντροπή’ για ένα Γερμανό δημοσιογράφο ή μια γερμανική εφημερίδα και αποτυπώνει χαμηλό δημοσιογραφικό και στα όρια του γραφικού επίπεδο...
δημοσιογραφίας. Στην ομιλία του ο αρχισυντάκτης αφού επικαλέστηκε τον Σοφοκλή και την γνωστή ρήση «μην σκοτώνετε τον αγγελιοφόρο», υπερασπίστηκε τη στάση της εφημερίδας του λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι η σωτηρία του ευρώ και πως ότι είχε προβλέψει η Bild σχετικά με την Ελλάδα έγινε δυστυχώς πραγματικότητα:
«70.000 εκτάσεις ελληνικής δημόσιας περιουσίας βρίσκονται σήμερα προς πώληση. Ανάμεσά τους μια ολόκληρη χερσόνησος και ένα μικρό βουνό, τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο Νίκολαους Μπλόμε. Και κατάληξε λέγοντας: «Το γαϊδουράγκαθο είναι οξύ και πονά. Ακριβώς αυτό θέλει να είναι η εφημερίδα Bild. Να είστε ευγνώμονες που υπάρχουμε».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: