Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Γιατί πρέπει να είναι ο Στρατηγός Γράψας ο νέος ΥΕΘΑ των ενενήντα ημερών !

Είχα την τύχη να υπηρετήσω επί πολλά χρόνια με τον σημερινό Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο .

Ο Στρατηγός Κωσταράκος είναι από τα στρατιωτικά μυαλά που σπάνια είχαμε την τύχη να έχουμε στην Πατρίδα μας ανώτατου και υψηλού επιπέδου στρατιωτικός ,μάχιμος , άριστος γνώστης των Νατοϊκών πραγμάτων, σκέψεων ,αποφάσεων ,ενεργειών .

Το θυμάμαι στο Fort Bliss του Texas να συναγωνίζεται ως νεαρός υπολοχαγός και να κοντράρεται στα ίσα με άλλους αξιωματικούς των συμμαχικών δυνάμεων και πάντα να διακρίνεται .

Τον ξανασυνάντησα ως Ταγματάρχη Διοικητή της Μονάδος ΧΩΚ όπου έγραψε Ιστορία .

Απαίτησε και είχε πολύ μεγάλη υψηλή κατάρτιση από τα στελέχη του και δεν δίστασε να τοποθετήσει μικρούς αξιωματικούς σε βαθμό ως στρατοπεδάρχες και ως αξιωματικούς ελέγχου πυρός .....Άριστος γνώστης της ψυχολογίας του μαχητή κατόρθωσε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η Μονάδα να είναι μια από τις καλύτερες μονάδες σε συμμαχικό επίπεδο !

Τοποθετώντας τότε απλά, αλλά ουσιώδη για τον μαχητή πράγματα όπως η τιμητική τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας στην στολή των μαχητών που έπαιρναν μέρος στην πολεμική εκπαίδευση της Μονάδος στο Πεδίο Βολής Κρήτης πέτυχε θαύματα

Δημιούργησε έτσι μια σειρά αξιωματικών που έπιναν νερό στο όνομα του . Άριστος ,δίκαιος και αγαπητός οι αξιωματικοί του ,είχαν να το λένε μεταξύ τους .

Οργανωτικός αλλά και αυστηρός κριτής είχε το κάτι που τον ξεχώριζε και φεύγοντας από την μονάδα άφησε άριστη υποδομή η οποία φάνηκε τον χειμώνα του 96 στα. ΙΜΙΑ.

Στα χρόνια που πέρασαν πάντα τον παρακολουθούσαμε και τον καμαρώναμε ..

Η ξαφνική και απότομη τοποθέτηση σε Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μας γέμισε χαρά και υπηρηφάνεια αλλά μετά από τις πρώτες ώρες άρχισαν τα πρώτα ερωτηματικά !

Είναι έτοιμος ο Στρατηγός Κωσταράκος στην ηλικία των 55 χρονών να ηγηθεί στο πόστο του Α/ΓΕΕΘΑ ; Που δεν είναι καθαρά στρατιωτικό πόστο ;

Είναι έτοιμος να διατάξει αν χρειαστεί το κάτι παραπάνω ; είναι έτοιμος να συγκρουστεί με την πολιτική εξουσία;

Θα μου πείτε μα πώς να συγκρουστεί μετά από την άμεση επιλογή του σε A/ΓΕΕΘΑ και τη προαγωγή του σε λιγότερο από χρόνο σε Στρατηγό ;

Απλά αναρωτιέμαι γιατί δεν βλέπω το Στρατιωτικό συμβούλιο να έχει το κάτι παραπάνω .

Πάμε στον ΥΕΘΑ! Ο υπουργός Μπεγλίτης απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ..

Ένας Υπουργός Αμύνης είναι περίπου ίσος με τον Πρωθυπουργό ο κ.Μπεγλίτης δεν έχει ούτε την πολιτική πυγμή ούτε το σθένος να είναι ίσος μεταξύ ίσων είναι δε πολύ χαμηλά στην ιεραρχία του πολιτικού κόσμου, ενώ η σύγκριση για το σεβασμό μεταξύ των Αξιωματικών είναι άστα να πάνε .

Ο Μπεγλίτης χωρίς να μπορεί να πείσει, καταδιωκόμενος από το σύνδρομο του ΑΝΥΕΘΑ και μη έχοντας τον ανάλογο σεβασμό από τους Αρχηγούς προσπάθησε με μια σειρά άστοχων ενεργειών να πείσει για το αντίθετο !

Είναι το ίδιο που στις μάχιμες μονάδες όταν τυχαίνει ο Υποδιοικητής να γίνεται Διοικητής .Τον βλέπεις πάντα Υποδιοικητή !

Σε όλες τις ενέργειές του φάνηκε ο εκνευρισμός του και

νταηλίκι του .και όχι η ψυχραιμία του !

Μόνο που Αξιωματικοί δεν είναι κομματάρχες και δεν καταλαβαίνουν από αυτά και εδώ αναφερόμαστε σε αξιωματικούς χαμηλών βαθμών και καθημερινών μαχητών ,όχι χαρτογιακάδων !

Εδώ είναι ή ώρα του Στρατηγού Γράψα είναι η στιγμή που θα δώσει στο Στράτευμα το ηθικό και το τσαμπουκά που του λείπει !

Είναι η ώρα της δικαίωσης του Στρατηγού που απαλλαγμένος από τα πολιτικά τερτίπια της κ.Μπακογιάννη τον Αύγουστο του τότε . Που πιστεύοντας ότι έγινε χαλίφης στην θέση του χαλίφη παραίτησαν ένα πανάξιο Αξιωματικό για να μην στενοχωρήσουν τα Αμερικανάκια !

Είναι αυτός που αυτήν την στιγμή θα ενώσει το Στρατό με τον λαό και τον πολιτικό κόσμο!

Θα δώσει όραμα στους Αξιωματικούς και έχοντας μαζί του τον αγωνιστή Α/ΓΕΣ Ζαζιά που θα οργώσει τον ¨Έβρο και τα νησιά, έχοντας δε τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο να ενώσει με τις γνώσεις του και το μυαλό του την Αεροπορία και το Ναυτικό θα πετύχουμε θαύματα !

Ο ΓΡΑΨΑΣ δεν είναι Χηνοφώτης να αφήσει τον Τούρκο πιλότο που σκότωσε το σμηναγό Ηλιάκη να ζήσει .Θα τον έπνιγε στο Πέλαγος και αυτό θα φτάσει στον πυροβολητή στην Σάμο !.

Αν οι Πολιτικοί θέλουν να ξεφύγουν από την μιζέρια που αυτήν την δύσκολη χρονικά και ιστορικά στιγμή έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και όχι με υψηλό ηθικό που λέει ο άσχετος Μπεγλίτης τώρα είναι η ώρα της Πατρίδος

Η επιλογή του Γράψα ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης θα απογειώσει το Στράτευμα χωρίς ο Στρατηγός να έχει πολιτικούς στόχους και ρόλους ,αλλά απλά θα του δώσει ηθικό και τσαμπουκά που τόσο λείπει αυτήν την ώρα από τον Στρατό μας !

Είναι από αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν τους Στρατιωτικούς να ξεχωρίζουν από του άλλους δημοσίους υπαλλήλους κ Υπουργέ των οικονομικών Βενιζέλο , είναι οι άνθρωποι που για ένα τσίγκινο Μετάλλιο έστω και μετά Θάνατο σκοτώνονται στα Βράχια ,στα Πελάγη στον Αέρα .Μακρυγιάννης Χρήστος

Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια: