Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Tο ΡΚΚ καλεί τον κουρδικό πληθυσμό να εξεγερθεί

Οι αντάρτες του PKK καλούν τον κουρδικό πληθυσμό της Τουρκίας να εξεγερθεί, ύστερα  από τον θάνατο 35 κούρδων χωρικών κατά τη διάρκεια επιδρομής της τουρκικής αεροπορίας το βράδυ της Τετάρτης στα σύνορα με το Ιράκ.

«Καλούμε το λαό του Κουρδιστάν, ιδιαίτερα στο Χακάρι και το Σιρνάκ (δύο επαρχίες στη μεθόριο με το Ιράκ) να αντιδράσουν κατά της σφαγής και να ζητήσουν τον λογαριασμό από τους δράστες με εξεγέρσεις», επισημαίνει  σε ανακοίνωσή του ο Μπαχόζ Ερντάλ, στέλεχος του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του PKK.

Το PKK χρησιμοποιεί τον κουρδικό όρο «serhildan» (εξέγερση) που περιγράφει ενέργειες βίαιης αντίδρασης, περιλαμβανομένων των συγκρούσεων με την αστυνομία και πράξεων πολιτικής ανυπακοής.....

Ακόμη ο  Μπαχόζ Ερντάλ κατηγορεί  τον τουρκικό στρατό για σκόπιμη επίθεση εναντίον πολιτών. «Αυτή η σφαγή δεν είναι ατύχημα ή μία αθέλητη πράξη. Είναι μία οργανωμένη και σχεδιασμένη σφαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους  οι τοπικές αρχές και ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσαν ότι τα θύματα ήσαν λαθρέμποροι και έκαναν παράνομη διακίνηση τσιγάρων ανάμεσα στην Τουρκία και το Ιράκ.

Ο  τουρκικός στρατός έκανε λόγο για επιχείρηση εναντίον ανταρτών που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στην Τουρκία, η οποία πραγματοποιήθηκε «σε ζώνη όπου δεν υπάρχει άμαχος πληθυσμός και όπου βρίσκονται βάσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης» του PKK.

«Αυτό το διασυνοριακό εμπόριο πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη πολλών στρατιωτικών φυλακίων κατά μήκος της μεθορίου. Είναι λοιπόν αδύνατον αυτοί οι άμαχοι να μην είχαν αναγνωρισθεί», επέμεινε ο Μπαχόζ Ερντάλ.

«Αυτοί οι άνθρωποι μετακινούνται σχεδόν κάθε μέρα, άοπλοι και με τα μουλάρια τους σε αυτήν τη ζώνη»,  δεν παρέλειψε να προσθέσει.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: