Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

S&P: Προειδοποιεί με υποβάθμιση τη Γερμανία και ακόμη 5 χώρες της Ευρωζώνης που διαθέτουν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ

Με μπαράζ νέων υποβαθμίσεων φέρεται πως απειλεί τις χώρες της Ευρωζώνης ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η S&P έχει ήδη προειδοποιήσει τη Γερμανία και τις άλλες πέντε χώρες της Ευρωζώνης που λαμβάνουν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να υποβαθμιστούν, ως αποτέλεσμα της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής που επικρατεί επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα.
Κατά τις πληροφορίες του δημοσιεύματος, η S&P στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανακοινώσει ότι θέτει σε creditwatch negative τις αξιολογήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου....

Υπενθυμίζεται ότι το creditwatch negative σημαίνει 50% πιθανότητες υποβάθμισης σε διάστημα 90 ημερών.
Ειδικότερα, κατά τους FT, ο οίκος έχει προειδοποιήσει τις ανωτέρω 6 χώρες ότι είναι πιθανή η υποβάθμισή τους σε ΑΑ+, εάν η διαδικασία της αναθεώρησης (creditwatch) δεν πείσει τους αναλυτές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η S&P φέρεται να έχει ήδη γνωστοποιήσει στις κυβερνήσεις των 6 χωρών ότι "η έλλειψη προόδου από την πλευρά των ευρωπαϊκών αρχών να θέσουν υπό έλεγχο τη μετάδοση της κρίσης χρέους μπορεί να σημάνει διαρθρωτικής φύσης αδυναμία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε επίπεδο Ευρωζώνης, αλλά και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: