Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Spiegel: Συναγερμός στην Αθήνα για την 5η δόση!

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η καταβολή της 5ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. Πριν από λίγο η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel «ξαναχτύπησε» με άρθρο-κεραυνό! Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό δημοσίευμα που υποστηρίζει πως η δόση είναι στον "αέρα" - κάτι το οποίο όμως δεν το επιβεβαιώνει προς το παρόν το ΔΝΤ.
«Συναγερμός στην Αθήνα: Ο Επίτροπος Rehn απειλεί να σταματήσει τις ενισχύσεις - και προειδοποιεί για «πολύ σοβαρή κατάσταση» αναφέρει σε δημοσίευμα του Spiegel με τίτλο «EU droht Griechenland mit Zahlungsstopp».....

Η ηλεκτρονική έκδοση δημοσιεύει πως σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό ο επίτροπος είπε ότι έδωσε σαφή προειδοποίηση προς την ελληνική κυβέρνηση πως λόγω επιβράδυνσης του ρυθμού των μεταρρυθμίσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζει το θέμα της πληρωμής της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
«Εμείς, οι Ευρωπαίοι, έχουμε θέσει τους ίδιους όρους με αυτούς του ΔΝΤ», είπε ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ σε συνέντευξή του στο Spiegel.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εξετάζει την δήλωση του Jean-Claude Juncker: «πως η επόμενη δόση, θα αποφασιστεί σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης της τρόικας». Αυτό δήλωσε ο Ρεν, προσθέτοντας ότι : «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».
«Η τρόικα παροτρύνει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου για την επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων», συνεχίζει το άρθρο και καταλήγει πως « οι Ελληνες αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από τραπεζικούς λογαριασμούς», ενώ αναφέρεται και στις επίμαχες δηλώσεις της Επιτρόπου της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: