Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κρατούν για ένα έτος ακόμα την αποκλειστικότητα του Πειραιά οι Κινέζοι

Κρατούν για ένα έτος ακόμα την αποκλειστικότητα του Πειραιά οι Κινέζοι

Συμφωνία που αποκαλέστηκε, κατ΄ευφημισμό, «φιλική διευθέτηση» με την οποία αλλάζουν παράμετροι λειτουργίας των προβλητών που ελέγχεται από τους Κινέζους στον Πειραιά επέτυχαν ΟΛΠ και Cosco αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της διεθνούς οικονομικής συγκυρίας που έχει μεταβάλει τις συνθήκες και στις θαλάσσιες μεταφορές. Η συμφωνία αποτελεί ουσιαστικά τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του εμπορευματικού σταθμού ΟΛΠ και Cosco θα αποταθούν άμεσα στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας ώστε να συνταχθεί σχετική τροπολογία και να ψηφιστεί στη βουλή..... Η έναρξη κατασκευής του προβλήτα III από την Cosco θα παραμείνει η 1η Οκτωβρίου του 2011 αλλά η ολοκλήρωση μπορεί να γίνει έως και το 2020....

Παράλληλα η Cosco αναλαμβάνει όλες τις προβλεπόμενες ευθύνες και δαπάνες συντήρησης για τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ από τις οποίες δεν θα εισπράττει τέλη και χρεώσεις πλέον ο ΟΛΠ ενώ δεν προχωρά η απομάκρυνση του προβλήτα πετρελαιοειδών που ήθελε η κινεζική πλευρά.

Επίσης έγινε δεκτό από την Cosco συμφώνησε σύμφωνα με πληροφορίες να επιτρέψει στον ΟΛΠ να υπογράψει δεσμευτική συμφωνία εξυπηρέτησης με την MSC στην προβλήτα Ι σε ένα έτος από σήμερα. Κρατούν έτσι για ένα έτος ακόμα την αποκλειστικότητα του Πειραιά οι Κινέζοι.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: