Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Έκκληση Γ.Γ. ΟΗΕ Ban Ki-Moon: Nα εμποδιστεί η αποστολή στολίσκου στην Γάζα

Έρχονται δραματικές εξελίξεις τόνισε!

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ, Ban Ki-Moon, έκανε έκκληση σε όλες τις κυβερνήσεις της περιοχής να λάβουν μέτρα και ουσιαστικά να αποθαρρύνουν τη νέα αποστολή στολίσκου προς τη Γάζα.

Σύμφωνα με το τουρκικό WORLD BULLETIN ζήτησε να υπάρχει υπευθυνότητα και σοβαρότητα και προειδοποίησε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση να ξεφύγει από τα όρια και να προκύψουν απρόβλεπτες καταστάσεις. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία......
Από τη πλευρά της η Τουρκία μέσω του Υπουργού Εξωτερικών της, Αχμέτ Νταβούτογλου, ξεκίνησε να διαπραγματεύεται την αποστολή του στολίσκου λέγοντας πως θα εμποδίσει την αποστολή του μόνο στη περίπτωση που το Ισραήλ αναγνωρίσει τους Παλαιστίνιους ως ένα ανεξάρτητο και ισότιμο κράτος, στα διεθνή όρια του 1967. Την ίδια στιγμή ανακοίνωση εξέδωσε ο Αραβικός Σύνδεσμος και παρείχε την υποστήριξή του στην απόφαση των Παλαιστινίων να προσφύγουν στον ΟΗΕ, για την αναγνώριση του κράτους τους στα διεθνή όρια του 1967.

Το Ισραήλ από τη πλευρά του, μέσω της ομιλίας του Νετανιάχου στο αμερικανικό Κογκρέσο έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί να αποδεχτεί κάτι τέτοιο (επιστροφή στα σύνορα του ’67) με συνέπεια οι όλες διαβουλεύσεις να βρίσκονται σε αδιέξοδο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: