Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πρώτα η αποχώρηση στρατευμάτων, απαντά η Αθήνα σε Νταβούτογλου

Η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο αποτελεί την βασική προϋπόθεση ώστε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε επίσκεψη έλληνα υπουργού Εξωτερικών στα Κατεχόμενα αλλά ούτως ή άλλως ουδέποτε διατυπώθηκε τέτοια πρόταση από την τουρκική πλευρά προς τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα.

Αυτό δήλωσε ο εκρπόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Zaman σύμφωνα με το οποίο οΑχμέτ Νταβούτογλου κατέθεσε πρόταση στον κ. Δ. Δρούτσα να επισκεφθούν μαζί την ελεύθερη και την κατεχόμενη Κύπρο.

Οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών έγιναν στο Ικόνιο, όπου ο κ. Νταβούτογλου κατέρχεται ως υποψήφιος στις εκλογές της 12ης Ιουνίου στην Τουρκία. Ο τούρκος υπουργός ερωτήθηκε συγκεκριμένα αν θα επισκεπτόταν την ελεύθερη Κύπρο αν ο κ. Δρούτσας μετέβαινε στη Βόρεια Κύπρο. ....
«Αν μία πρόταση του τύπου "ας επισκεφθούμε μαζί τον Βορρά και τον Νότο" βρίσκει ανταπόκριση στην ελληνική πλευρά, δεν έχει σημασία ποια επίσκεψη λάβει χώρα πρώτα. Αυτό που έχει σημασία είναι η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί μαζί και να ανοίξει τον δρόμο για την επίλυση (σσ. του Κυπριακού). Ενδιαφερόμαστε πάντοτε για κάτι τέτοιο» φέρεται να δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου. «Οι χωριστές επισκέψεις είναι επίσης μία ιδέα, αλλά από από τη δική μας πλευρά, η ιδέα μας είναι να μεταβούμε μαζί» υπογράμμισε.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: