Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ .

Περατώνεται σα με ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΑΝΟ. Η άσκηση αφορά αντιμετώπιση πολλαπλήμερα η πενθήμερη άσκηση των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων που διεξάγεται σε όλη την χώρα, ενώ δίδεται έμφαση στα βόρια σύνορών απειλών από διάφορα μέτωπα.

Χθες το βράδυ-σύμφωνα με πληροφορίες μου από την ΔΑΜΑΣΚΟ Ρωσικής κατασκευής βαριά οχήματα μετέφεραν σε οκτώ σημεία στα βόρια και κεντρικά της χώρας διάφορα πυραυλικά συστήματα, τα οποία θα δοκιμάζονται συνεχώς , αφού είναι –όπως έχω επισημάνει -απλά θέμα χρόνου ο επόμενος πόλεμος στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ.

Ιδιαίτερα θετική θεωρώ –και για την πατρίδα μας –την κοινή ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΜΙΝΩΑΣ 2010»., στην οποία θα συμμετέχουν Ισραηλινά F-15 και F-16 καθώς και αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού. Αναμφίβολα –όπως και η άσκηση ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ το 2008- είναι ΔΟΚΙΜΗ για ΠΛΗΓΜΑΤΑ σε ΙΡΑΝ-Β.ΣΥΡΙΑ και ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ .Ειδικά το θαλάσσιο περιβάλλον ευνοεί την Ισραηλινή αεροπορία σε τυχόν ενέργεια κατά του ΙΡΑΝ πετώντας πάνω από τον ΚΟΛΠΟ. Παρόμοιες ασκήσεις έχει πραγματοποιήσει το ΙΣΡΑΗΛ σε ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ. Σημειώνω ότι μεταξύ των Ισραηλινών πιλότων είναι και ορισμένοι οι οποίοι τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν στην κορυφαία άσκηση στις ΗΠΑ/σε παγκόσμιο επίπεδο (γνωστή ως RED FLAG), που συνήθως λαμβάνει χώρα στην αεροπορική βάση ΝΕΛΙΣ αλλά και στην ΑΛΑΣΚΑ.
 
ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: