Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Χωρίς «βαζελίνη..........» !

Γνωστό είναι στους φιλάθλους μα και στους στρατηλάτες, ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Όσο κάθεσαι και συνεχώς αντιμετωπίζεις τον αντίπαλο σου στην δικιά σου περιοχή, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να χάσεις έδαφος και αργότερα να χάσεις και το παιχνίδι. Η αντεπίθεση που σίγουρα δεν την περιμένει ο αντίπαλος, πολλές φορές  φέρνει θετικά αποτελέσματα.
Δεν αναφέρομαι στα ποδοσφαιρικά της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντίαλ, ούτε στα αμυντικά παιχνίδια της ομάδας χόκεϊ του Μόντρεαλ. Εδώ πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα... την επιβίωση του Ελληνικού Εθνους...
Εδώ και δεκαετίες οι εκάστοτε Ελληνικές κυβερνήσεις το έριξαν στον στρουθοκαμηλισμό με το να δέχονται συνέχεια προσβολές, απειλές .....
και απαιτήσεις προπαντός από τους «γείτονες», χωρίς να αντιδρούν. Χωρίς λοιπόν αντίδραση, οι Έλληνες υπέστησαν μεταξύ άλλων: την Σφαγή της Σμύρνης, την Σφαγή των Ποντίων, τα Σεπτεμβριανά του 55 στην Κωνσταντινούπολη, την κατοχή της Κύπρου, και τελευταίως, την καταπάτηση της Ελληνικής Ιστορίας από τους Σκοπιανούς, την μεθοδευμένη εξάπλωση των Τούρκων στην Θράκη, και τις καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου και θαλασσίου χώρου της Ελλάδας μας. Αντί λοιπόν να δείχνουμε στους αντιπάλους μας την αποφασιστικότητα της υπεράσπισης της πατρίδας μας, το ρίξαμε σε ξεχαρβάλωτες κουμπαριές, και σε «καλέσματα» όπου οι «επισκέπτες» επισφραγίζουν τις εδαφικές απαιτήσεις τους.
Είναι σαν να καλέσεις έναν βιαστή στο σπίτι σου και να περιμένεις ότι θα «φερθεί» με ευπρέπεια, ενώ ο απώτερος σκοπός του είναι να σε βιάσει οικογενειακώς και χωρίς «βαζελίνη».
Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση της  Ελλάδας κάνει τα «πάντα» για να αποδείξει ότι θέλει καλή γειτονία, η Τουρκία εξοπλίζεται πυρετωδώς, παραβιάζει καθημερινώς τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα μας και -εδώ γελάμε- μας προτείνουν να αλληλομειώσουμε τους εξοπλισμούς μας... (Στην σελίδα 5 διαβάστε την αγανάκτηση των πιλότων της Ελληνικής Αρερπορίας προς την πολιτική ηγεσία).
Όσο για τα Σκοπιά, (μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου που υπήρξε ανένδοτος για το θέμα αυτό) παίζουμε εδώ και χρόνια όχι μόνο άμυνα αλλά με την στάση μας τροφοδοτήσαμε ένα κράτος που έχει επεκτατικές γεωγραφικές βλέψεις στην Ελλάδα μας. Ναι το τροφοδοτήσαμε... Με τις Ελληνικές επιχειρήσεις, με χρηματοδοτήσεις κλπ... Λέγεται ότι η οικονομία των Σκοπίων στηρίζεται κατά 40% σε Ελληνικά κεφάλαια. Με άλλα λόγια μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας.
Το Βέτο στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων του «νεώτερου» Καραμανλή πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων. Πολλοί μάλιστα λένε ότι ένας από τους λόγους που έχασε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας 10 μονάδες ήταν «το Βέτο», και ό άλλος οι «ερωτοτροπίες» στον αμυντικό και ενεργειακό τομέα με την Ρωσία... Κάτι που δεν άρεσε στην ηγεσία της Ουάσιγκτον η οποία «διάλεξε» να υποστηρίξει τον «νεώτερο» Παπανδρέου. Ο τελευταίος δείχνει πολύ κατανόηση τόσο στα Σκόπια όσο και στην Τουρκία...
Φυσικά πολλοί θα πουν ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει ν’αντιμετωπίσει μια χαώδης οικονομία... Συμφωνώ. Αλλά δεν σημαίνει ότι στον βωμό της οικονομίας θα θυσιάσει την ιστορία της και την εδαφική της ακεραιότητα. Αυτά τα δύο με τρίτο την διατήρηση και διαιώνιση της Ελληνικής γλώσσας, είναι ότι πολύτιμο έχουμε ως Έθνος, αν θέλουμε να υπάρχουμε μετά από 100 χρόνια.
Οποιεσδήποτε περικοπές στον τομέα της διατήρησης του Ελληνικού στοιχείου στον Απόδημο, όπως περικοπές δασκάλων κλπ... είναι ένα βλοσυρό έγκλημα κατά του Ελληνικού Έθνους.
Μην περιμένουμε να σκεπτόμαστε ΕΛΛΗΝΙΚΑ όταν δεν γνωρίζουμε την γλώσσα. Και εδώ θα προσθέσω ότι η δύναμη του Απόδημου Ελληνισμού στηρίζεται στην γλώσσα με συμπαραστάτη το Ελληνικό Ορθόδοξο δόγμα. Και μην περιμένουμε όλους αυτούς που φοιτούν στις πανεπιστημιακές Ελληνικές έδρες να αγαπήσουν και να υπερασπίσουν το Ελληνικό Έθνος όσο οι Απόδημοι Έλληνες. Λίγοι είναι οι «Λόρδοι Μπάϊρον»
Το 1974 ο περιβόητος Κίσσιγκερ είχε δηλώσει τα εξής: Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, στην Μεσόγειο, και στην Μέση Ανατολή.
Δυστυχώς στον τομέα της Ελληνικής γλώσσας υπάρχει ήδη σχέδιο απλοποίησης της που ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας, βάση προτάσεων του Ευρωκοινοβουλίου:
Να καταργηθούν τα γράμματα ‘η’ και ‘υ’ και να αντικατασταθούν από το γράμμα ‘ι’.
2. Να καταργηθεί το γράμμα ‘ω’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘ο’.
3. Να καταργηθούν οι εξής συνδυασμοί γραμμάτων και να αντικατασταθούν ως εξής: ‘αι’---> ‘ε’, ‘ει’--->’ι’, ‘οι--->ι’, ‘υι’--->ι’, ‘αυ’--->’αβ’, ‘ευ’--->’εβ’
4. Να καταργηθεί η χρήση του ‘γγ’ και να αντικατασταθεί από το ‘γκ’.
5. Να καταργηθεί το τελικό γράμμα ‘ς’ και να αντικατασταθεί από το γράμμα ‘σ’.
Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω αλλαγών, το Ελληνικό αλφάβητο θα έχει μόνο 21γράμματα (α, β, γ, δ, ε, ζ, θ, ι, κ, λ, μ, ν ,ξ , ο ,π, ρ, σ, τ, φ, χ, ψ) και ένα μόνο δίψηφο (το ‘ου’).
Ας τολμήσει κάποιος ξένος να προτείνει σε Γάλλο να εξαλείψει τους τρεις τόνους, ή να γράψει το beaucoup - bocou, ή το couteau - couto.
Aς τολμήσει να προτείνει σε ένα Άγγλο να γράψει αντί thought -thot, αντί wrought - rot, και θα δούμε τι θα γίνει!
Οι κυβερνήτες μας όμως, πάντα πρόθυμοι και χωρίς αντίσταση, δέχονται να υποκύψουν και εδώ... χωρίς «βαζελίνη...»


του Γεωργίου Στυλ. Γκιούσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: