Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν το παγκόσμιο νόμισμα να αντικαταστήσει το δολάριο

Κάποιες πρόσθετες πληροφορίες δημοσιεύει η Βρετανική “TELEGRAPH” σχετικά με την είδηση της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, για το παγκόσμιο νόμισμα.

Όπως γράφει η TELEGRAPH δεν συζητείται το ενδεχόμενο να λειτουργεί παράλληλα με το αμερικανικό δολάριο, αλλά να το αντικαταστήσει. Οι χώρες που δεν είναι αρνητικές στη συγκεκριμένη προοπτική, είναι η κυρίως η Ρωσία και η Κίνα.
Πριν περίπου δύο μήνες, το Bloomberg είχε γράψει πως επιτροπή που απαρτίζεται από εκπροσώπους επενδυτών και εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αγορά ομολόγων, η οποία έχει ρόλο συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ έχει αναφέρει σε έκθεσή της -με ημερομηνία 3 Αυγούστου, δηλαδή την επομένη της συμφωνίας για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ- ότι η ιδιότητα του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα «δείχνει να χάνει έδαφος».....

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η μερίδα που κατέχει το δολάριο στην «πίτα» των παγκόσμιων αποθεματικών σε νομίσματα έχει πέσει στο 60,7% στα τέλη Μαρτίου, έναντι του 72,2% που βρισκόταν το 2001.
Οι οικονομικοί αναλυτές εξηγούν ότι το δολάριο παραμένει ψηλά, καθώς αποτελεί «τη λιγότερο κακή επιλογή» μεταξύ των νομισμάτων και επισημαίνουν ότι αυτό δεν προμηνύει λαμπρό μέλλον για το δολάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: