Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Θα επιστρέψουν πίσω τα διπλά εισοδήματα οι συνταξιούχοι δήμαρχοι και νομάρχες;

Είναι πολλά τα λεφτά ρεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, επιβεβαίωσε ότι από τον Ιούλιο του 2010, όταν τέθηκε σε ισχύ ο Ν.3865/2010, μέχρι το Φεβρουάριο του 2011:

Συνταξιούχοι βουλευτές και συνταξιούχοι του Δημοσίου που έγιναν δήμαρχοι και νομάρχες είχαν διπλό εισόδημα: την σύνταξή τους και την αποζημίωσή τους ως αιρετοί της αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού.


 Ο Λαρισαίος αν. υπουργός ανέγνωσε μάλιστα στην Βουλή το απόσπασμα ερμηνευτικής εγκυκλίου που αφορά στις συντάξεις των αιρετών οργάνων: «Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρο 14 του ν 3865 προβλέπεται ότι στους Βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ Α και Β βαθμού που λαμβάνουν συγχρόνως σύνταξη από το Δημόσιο, είτε εξ ιδίου δικαιώματος, είτε κατά την μεταβίβαση και βουλευτική αποζημίωση ή έξοδα παράστασης αντίστοιχα , η σύνταξη του Δημοσίου καταβάλλεται μειωμένη κατά 70%»..... Ευθύς ανακύπτουν τα εξής ερωτήματα που πρέπει άμεσα να απαντηθούν :
Ποιοι είναι εκείνοι οι αιρετοί , δήμαρχοι και νομάρχες που όντας και συνταξιούχοι βουλευτές ή συνταξιούχοι του Δημοσίου ελάμβαναν διπλό εισόδημα παρά την ισχύουσα νομοθεσία.....
Σε τι ύψος έφθαναν οι πάσης φύσεως αποδοχές μισθούς, συντάξεις και έξοδα παράστασης;
Εμφανίζονταν στις φορολογικές τους δηλώσεις τα διπλά αυτά εισοδήματα;
Πως διασφαλιζόταν τα χρήματα του Δημοσίου, με τι παραστατικά και δηλώσεις γινόταν αυτές οι πληρωμές ;
Ο κ. Σαχινίδης τι θα κάνει τώρα , θα εγκαλέσει τις υπηρεσίες του που πλήρωναν διπλά, θα πάρει πίσω τα λεφτά ή θα στείλει στον εισαγγελέα κάποιους αιρετούς για ψευδή δήλωση;

Με τέτοια οικονομική κρίση , τη στιγμή που ξεζουμίζεται ο ελληνικός λαός οι αιρετοί άρχοντές μας…και εθνοσωτήρες μας, λαμβάνουν διπλά εισοδήματα παρά το νόμο.

Ρε βούρδουλας που μας χρειάζεται…..

Είναι πολλά τα λεφτά ρεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: