Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θέλουν άλλους φόρους, αλλά μείωση του κράτους!

Πρώτα τους διώχνουμε, μετά τους ψάχνουμε

Ένα εντελώς σουρεαλιστικό σκηνικό έχει στηθεί στη χώρα, καθώς αφού η κυβέρνηση (δια του κ. Βενιζέλου) κατάφερε να διώξει την τρόικα, τώρα περνά ατέλειωτες ώρες… μιλώντας στο τηλέφωνο μαζί τους!

Οι τρομερές καθυστερήσεις, η αναποφασιστικότητα και η απόλυτη αδράνεια, σε συνδυασμό με την αδυναμία παρέμβασης σε σειρά Eurogroup και την ανυπαρξία διαπραγμάτευσης έχει οδηγήσει σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο.....
Οι Ευρωπαίοι έθεσαν κάποιους όρους ξανά και ξανά επί μήνες. Η Ελλάδα, δια της κυβέρνησης, τους αποδέχθηκε, υπέγραψε και μετά ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να τους εφαρμόσει και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

Ουσιαστικά, οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν τώρα στο πετσί τους τι σημαίνουν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ: Την ίδια ώρα που τα λένε, γνωρίζουν από πριν και ότι δεν θα τα εφαρμόσουν!

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η κυβέρνηση ανέλαβε τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις, χωρίς να αντιπροτείνει κάτι άλλο, ώστε να μην υπάρξει τόσο σκληρή αντιμετώπιση του χειμαζόμενου λαού: Επειδή σκόπευε να μην εφαρμόσει τίποτε!

Και το χειρότερο: Αυτό έχει εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, καθώς τώρα όλοι δηλώνουν δυσαρεστημένοι, δυσφορούν, με το ζόρι μας βγαίνουν στο τηλέφωνο, οργανώνουν τηλεδιασκέψεις και προειδοποιούν.

Χθες, ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιένς Βάιντμαν, έστειλε το μήνυμα ότι «δεν θα πρέπει να εκταμιευτεί στην Ελλάδα η επόμενη δόση του πακέτου βοήθειας της ευρωζώνης εάν δεν υλοποιήσει στο έπακρον τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί».

Αλλά και η Κομισιόν, δια του εκπροσώπου του Επιτρόπου Αμαντέους Αλταφάζ, είπε πως η Επιτροπή δεν ζητάει από την Ελλάδα να λάβει νέα μέτρα λιτότητας, αλλά να εφαρμόσει όσα έχει συμφωνήσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Μπομπ Τράα, όταν έλεγε χθες «θα σταθούμε δίπλα σας αλλά πρέπει να εκπληρώσετε τις δεσμεύσεις σας».

Αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, αν και στάθηκε αναφανδόν στο πλευρό της Ελλάδας, μιλώντας για την ανάγκη, στο όνομνα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, να διαγραφεί το ελληνικό χρέος, δήλωσε πως «η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε».

«Στις 21 Ιουλίου είχαμε συνάντηση κορυφής που πήγε καλά. Σήμερα, δύο μήνες μετά, και τίποτα ακόμα δεν είναι σε ισχύ. Η Ελλάδα δεν έκανε αυτά που έπρεπε, οι Ευρωπαίοι δεν ήλεγξαν επαρκώς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν λειτούργησαν αρκετά γρήγορα για να δώσουν λύση», ήταν τα λόγια του Στρος-Καν στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, που σημείωσε ρεκόρ θεαματικότητας.

Πάντως, είναι πιθανόν οι μπλόφες να συνεχίζονται, καθώς χθες η μεγάλη επενδυτική τράπεζα Μόργκαν Στάνλεϊ εκτίμησε πως η χρηματοδότηση της Ελλάδας θα συνεχιστεί κανονικά έως τα τέλη του 2013 με το δεύτερο πακέτο διάσωσης, οπότε και πιστεύει ότι θα γίνει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: