Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το νέο είδος κατώτερου θηλαστικού που ονομάζεται νεοέλληνας

Τίποτα δεν έχουν αφήσει όρθιο τα χαζοκάναλα των χαζοκουτιών που μας προσφέρουν σερβιρισμένα κάθε ανωμαλία και κάθε διαστροφή.

Πρώτα πρώτα για να βγεις σε κανάλι και να πεις τη γνώμη σου σε μια εκπομπή πρέπει να έχεις περάσει από κρεβάτια παραγωγών και λοιπών υπευθύνων, τόσα κρεβάτια που ούτε στα 120 ενωμένα εργοστάσια επίπλων δεν υπάρχουν.



Δεύτερον αν δεν είσαι "αδερφή" ξυρισμένη και δηλωμένη με χρόνιες αναπηρικές διακοπές στη Μύκονο και στη Σαντορίνη για να γνωρίσεις τον "καλό τον κόσμο" δεν θα δεις ποτέ προβολέα στουντίου.....
Τρίτον αν δεν είσαι από διαλυμένη οικογένεια πλουσίων που χώρισαν επειδή δεν πίστεψαν ποτέ αυτό που έκαναν και δεν έχεις σνιφάρει κόκα για να κοιμηθείς με τον κάθε βρωμιάρη που θα βγάλει επάνω σου τα ανώμαλα γούστα του, δεν είσαι άξιο τέκνο της τηλεόρασης και δεν είσαι καν εντός εποχής.
Μιας εποχής που θέλει η θρησκεία να είναι ένα event λίγων λεπτών το Πάσχα και πάντα με τη συνοδεία κάμερας, καθώς και άντε το πολύ ενός γάμου που θα τηρήσει την παράδοση και θα γίνει στον ναό παραδοσιακά όχι λόγω πίστης αλλά έτσι απλά για να τηρήσουμε το έθιμο.
Μιας εποχής που θέλει η πατρίδα να είναι μόνο τα πετρέλαια και τα αέρια που θα μας φέρουν πλούτο και άλλο πλούτο και άλλο πλούτο που θα μας κάνει ακόμα πιό μπουχέσες από ότι έχουμε καταντήσει και θα μας προσφέρει όχι πλέον δάνεια αλλά ζεστό χρήμα.
Μια οικογένεια που υπάρχει μόνο στην οικογενειακή μερίδα του Δημαρχείου.
Γονείς να τραβάνε όποιο δρόμο επιθυμούν και να πηγαίνουν σε ραντεβού με τον φίλο γιατί είναι της μόδας ή να παίρνουν μέρος σε όργια, αλλά και οργιάκη να μην κάνουμε έχουμε την κόρη μας και τον γιό μας για τα ...δύσκολα.
Παιδιά που δεν έχουν ζήσει την αθώα παιδική ηλικία γιατί έβλεπαν ξεβράκωτους γονείς να χουφτώνονται μέσα στο σπίτι και να κάθονται να βλέπουν τσόντες όλα τα μέλη της οικογένειας μαζί.
Παιδιά που δεν έμαθαν να σηκώνονται το πρωί για δουλειά αλλά το μεσημέρι με το χαρτζηλίκι του μπαμπά- γκόμενου και της μαμάς - φιλενάδας να πηγαίνουν στην αρχή για το καθιερωμένο φρέντο εσπρέσσο και μετά στο ψωνιστήρι με τον ηλικιωμένο και την γριά πλούσια πατσαβούρα για να βγάλουν το κάτι έξτρα και να αγοράσουν το νέο IPOD και IPAD και ότι άλλο τους σερβίρει το βρωμοσύστημα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών.
Τα παιδιά έγιναν μέλη μιας κοινωνίας που θέλει το αγόρι να είναι γκόμενος από τα 13 και το κορίτσι να είναι η πόρνη της επόμενης γωνίας από τα 12 χρόνια της.
Βλέπουμε ακόμα και στα χωριά και στην επαρχεία, τον πατέρα να πηγαίνει -τιμώντας τα έθιμα- το γιό στην πόρνη της πιό κοντινής πόλης για να γίνει "άντλας".
Το βλαστήμι στο πρόσωπο του Χριστού και της Παναγίας να είναι το καλημέρα και το καληνύχτα για πολλούς.
Βλέπουμε τις μανάδες να μαθαίνουν τα ερωτικά κόλπα στις κόρες τους και να τις πονηρεύουν από την αθώα ακόμα ηλικία.
Μαθαίνουμε στα παιδιά μας τον δρόμο του εύκολου χρήματος.
Κάνει το χαζοκούτι ένα διαγωνισμό για νέα ταλέντα στο τραγούδι και βλέπεις να μαζεύεται εκεί το κάθε τσόλι που του έχουν φουσκώσει τα μυαλά γνωστοί, φίλοι και οικογένεια, για να γίνει το επόμενο ταλέντο που θα βγάλει άκοπα και εύκολα χρήμα.
Η μισή Ελλάδα είναι ταλέντα στο τραγούδι και η άλλη μισή είναι φωτομοντέλα και next top model.
Κανένας δεν έχει ταλέντο στο φτυάρι στο σφυρί στο τιμόνι και στο κουβάλημα λάσπης.
Ανάθεμα μας πόσο ηλίθιοι γίναμε και πόσο ηλίθια συμπεριφερόμαστε.
Ακούσαμε τις ξενόφερτες σειρήνες με τις υποσχέσεις τους για εύκολη ζωή και το μόνο που λογαριάζουμε είναι η δική μας ατομική αξία.
Όλοι οι άλλοι είναι απλά τα σκαλοπάτια που θα πατήσω επάνω τους για να ανέβω.
Πόσο βλάκες και ηλίθιοι είμαστε.
Μας σέρνουν από τη μύτη σαν το βόδι και εμείς το ευχαριστιόμαστε.
Αυτός είναι ο νεοέλληνας.
Ένα κατώτερο θηλαστικό κατανάλωσης.
Κατώτερο ακόμα και από μια κότα γιατί εκείνη τουλάχιστον είναι ζώο παραγωγής.
Εκείνο παράγει ενώ εσύ βλάκα νεοθηλαστικό είσαι μόνο για να καταναλώνεις.
Και αν είσαι χρήσιμος είσαι μόνο για κάποιους λίγους επιτήδειους. 
Βλέπουμε γύρω μας την Ελλάδα της σύγχρονης τηλεόρασης και τα αποτελέσματά της.
Βλεπουμε μια Ελλάδα η οποία δεν αποτελείται πλέον από Έλληνες αλλά από ένα κράμα εξυπνάκηδων, καραγκιόζηδων, απατεωνίσκων, θρασύδειλων αδερφών μαστούρηδων και κοπριτών να προσπαθούν να λεηλατήσουν την πίστη την πατρίδα και την οικογένεια του καθενός που θέλει να μείνει πιστός σε αυτά.
Βλέπουμε να προκαλούν με κάθε τρόπο τα ιερά και τα όσια μας και να φτάνουν την υπομονή μας σε σημείο που θα γίνει επικίνδυνη για αυτούς.
Νομίζουν ότι ο ορθόδοξος έλληνας πιστός στις παραδόσεις της θρησκείας και της πατρίδας, είναι ένα άβουλο δειλό πλασματάκι που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να σκύβει το κεφάλι και να κλαίει.
Νομίζουν ότι η μόνη κίνηση που ξέρει να κάνει το σώμα μας είναι το σημείο του σταυρού και άντε το πολύ πολύ να φτάσει και για μια μετάνοια μέχρι το πάτωμα.
Νομίζουν ότι είναι αυτοί οι έξυπνοι και εμείς οι βλάκες και οι καρπαζοεισπράκτορες.
Λάθος.
Ο χριστιανός Ορθόδοξος Έλληνας δεν λογαριάζει τίποτα μπροστά στην πίστη του.
Ούτε καν και την ίδια του τη ζωή.
Γιατί ξέρει ότι η ζωή δεν του ανήκει αλλά Κύριος της είναι Αυτός που έδωσε τη ζωή.
Κάνουν λάθος αν νομίζουν ότι 18.000.000 μάρτυρες της πίστης ήταν δειλοί και κατώτερα πλάσματα.
Ήταν ήρωες για τον Θεό και όχι για τους ανθρώπους.
Ήταν και είναι παράδειγμα προς τους υπόλοιπους για ακόμα μεγαλύτερες θυσίες όπου και όταν χρειαστεί.
Και θυσία δεν σημαίνει απαραιτήτως θάνατος.
Σημαίνει και αντίσταση αλλά και δυναμική αντίδραση.
Αντίδραση σαν αυτή που έκανε ο ίδιος ο Κύριος μέσα στον εμπορικό ναό του Σολομώντα.
Αντίδραση που δεν είναι με λόγια αλλά με έργα.
Αντίδραση που θα αφήσει άφωνους και παγωμένους πολλούς.
Αν συμβεί κάποια στιγμή η αντίδραση αυτή τότε κανένας παστίτσιος και κανένας σούπας και κανένας κοκορέτσης δεν θα καταφέρει να σταθεί στον οδοστρωτήρα της αντίδρασης.

Ντρέπομαι για τον ιερό αγώνα των προγόνων μου όταν βλέπω τα κατώτερα θηλαστικά της οικογένειας NEOELLINUS COPRITUS να χλευάζουν μορφές της ορθοδοξίας και την ίδια την πίστη μου.

Αρνούμαι να θεωρώ Έλληνα οποιονδήποτε κοπρίτη κομπλεξικό που φοράει ιερά άμφια και βγαίνει στους δρόμους σε ψεύτικες περιφορές παστίτσιων.

Αρνούμαι να θεωρώ Έλληνα τον κάθε αποτυχημένο σκηνοθέτη που έχει καεί από την κόκα και τα όργια, να διαστρεβλώνει την προσωπικότητα ηρώων της πατρίδας μου και να τους μετατρέπει σαν τα μούτρα του γιατί έτσι του γουστάρει.

Αρνούμαι τον κάθε ψευτοκουλτουριάρη κερατά που κουβαλάει παιδικά ή οικογενειακά τραύματα να βρίζει με τραγούδια και εικόνες το Ιερό Πρόσωπο Του Κυρίου μου και της Μητέρας Του Θεοτόκου Μαρίας.

Αρνούμαι τέλος το κάθε τσογλανάκι που ξαφνικά πήρε αξία, όχι επειδή την αξίζει αλλά επειδή του την χάρισαν μέσα σε ένα βράδυ μετά από ένα κρεβάτωμα, να νομίζει ότι μπορεί να μου λανσάρει την κάθε ανωμαλία του μέσα από την ηλίθια εκπομπή του.

Εύχομαι ο Θεός να αποδώσει στον καθένα μας όχι με την φιλανθρωπία Του αυτή τη φορά, αλλά με τη δικαιοσύνη Του γιατί κανένας μας δεν αξίζει να κερδίσει το παραμικρό όσο μένουμε απαθείς και με ανοιχτό το στόμα σε ότι βρώμικο δίπλα μας και μέσα μας.

Και ποτέ μην ξεχνάμε τη σπουδαία παλιά αγγλική παροιμία ότι

Οι μύλοι του Θεού αλέθουν αργά, αλλά αλέθουν ψιλά.

πηγή: SPIROS by http://orthodoxhpisth.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: