Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

"Προβλέπεται δύσκολο φθινόπωρο για τους Έλληνες"

«Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε».

Με ανάλογο ύφος περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα το πρακτορείο Associated Press σε εκτενές ρεπορτάζ του στο οποίο αναφέρει ότι «το έλλειμμα έχει μεν πτωτική πορεία αλλά οι δουλειές εξαφανίζονται».
Χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες της Ελλάδας «εντυπωσιακές» το Associated Press αναφέρει ότι οι καταστηματάρχες είναι κάθε άλλο παρά εντυπωσιασμένοι καθώς η πελατεία και ο τζίρος τους μειώθηκαν αισθητά. Παράλληλα, κάνει λόγο για «δρόμους στους οποίους επικρατεί η κατήφεια».....

Επιπλέον, το Πρακτορείο σημειώνει ότι οι τράπεζες έχουν κλείσει τη στρόφιγγα των δανείων με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και αναφέρεται στις εκθέσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και του Εμπορικού Επιμελητηρίου σύμφωνα με τις οποίες το 15% των επιχειρήσεων έχει βάλει λουκέτο ενώ το 93% είχαν πτώση στα έσοδα λόγω της κρίσης.
«Προβλέπεται δύσκολο φθινόπωρο για τους Έλληνες με την κυβέρνηση να σχεδιάζει την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ» καταλήγει το ρεπορτάζ του Associated Press.
Star

Δεν υπάρχουν σχόλια: