Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Δεν υπάρχουν πια Λεωνίδες,μόνο Εφιάλτες..

Θα θελα να το δω, να το ζήσω, να το βιώσω! Να δω ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεχύνονται στους δρόμους, να δίνουν το χέρι σε αυτούς που είναι πεσμένοι.

Με μοναδικό παλμό και μία φωνή, να ζητούν τα δικαιώματα τους. Να κρατάνε Ελληνικές σημαίες και όχι κόκκινα κουρέλια. Να δω όμορφους νέους μαζί με γελαστούς ηλικιωμένους, μαζί πλάι-πλάι στον ίδιο αγώνα. Να δω τους άξιους να παλεύουν για τις αξίες.
Να δω να έχουν αντίκρισμα οι κόποι και οι θυσίες. Να δω να κυλάνε δάκρυα χαράς και όχι απόγνωσης. Να δω μάνες να προτρέπουν τα παιδιά τους στον αγώνα για την πατρίδα…. Να δω για μια φορά τον Έλληνα, να στέκεται όρθιος, εκεί που τον έταξε η ιστορία.  Κι ύστερα γυρίζω το κεφάλι και βλέπω….

SOS! Θα απαγορευθεί η κυκλοφορία θεραπευτικών βοτάνων, συμπληρωμάτων διατροφής και βιολογικών προϊόντων


Εξαιτίας μιας Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από 1. 04. 2011 απαγορεύεται η εμπορευματοποίηση των περισσοτέρων βοτάνων και πολλών Παραδοσιακών Φαρμακευτικών
Προϊόντων Φυτικής Προέλευσης.


Αν αυτή η οδηγία δεν μπλοκαριστεί, σειρά έχουν τα βιολογικά προϊόντα και κατ’ επέκταση οι βιολογικές καλλιέργειες. Αυτή η Οδηγία ανήκει στον περίφημο Codex Alimentarius για τον οποίο μάλλον ακούσατε να γίνεται κουβέντα τώρα τελευταία και του οποίου η εφαρμογή αρχίζει σταδιακά από 1.04.2011 με την απαγόρευση βοτάνων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Εάν θέλετε να μπλοκάρετε το Codex Alimentarius , το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να υπογράψετε την παρακάτω αίτηση εσείς, η οικογένεια σας, οι φίλοι σας, οι οικογένειες, οι φίλοι και οι γνωστοί τους και ούτε καθ’ εξείς, έτσι ώστε ......

«Τέτοιοι που είμαστε , τέτοιοι μας κυβερνούν»…..

Αναπόφευκτα φταίνε οι λαοί για τη ποιότητα των ηγετών που τους κυβερνούν……Αυτό όμως δε σημαίνει ούτε ότι...... μαζί τα φάγαμε, ούτε ότι όλοι είναι κλέφτες ούτε ότι όλοι είναι κοπρίτες….

Αν το δούμε σφαιρικά το ζήτημα και προσπαθήσουμε να εξάγουμε συμπεράσματα όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για όλη την υφήλιο θα αντιληφθούμε αρκετά χρήσιμα πράγματα…
Αφ’ ενός όλα τα πολιτικά συστήματα με περισσή χάρη αφήνουν κενά στην ιδεολογία τους που τα καθιστά αποτυχημένα από τη βάση τους…Τα πολιτικά συστήματα τα διδασκόμαστε από μικρά παιδιά και τα θεωρούμε δεδομένα αλλά και τα αντιμετωπίζουμε με μια κρίση που έχει να επιλέξει ανάμεσά τους και όχι να δημιουργήσει κάτι νέο ή να καλύψει τις αδυναμίες, ακόμη και αυτής της επιλογής μας….

Τα "καλά" και τα "κακά" νέα... και στο βάθος ο πληθωρισμός

Η εβδομάδα που ξεκινά θα "τελειώσει" όπως όλα δείχνουν στις Βρυξέλλες, με την πρώτη έστω και ανεπίσημη συζήτηση για το πακέτο επιμήκυνσης και έμμεσης αναδιάρθρωσης κρατικού χρέους στην Ελλάδα και την Ιρλανδία μέσω του Ταμείου διάσωσης (EFSF).

Οι αποφάσεις, όπως αναφέρουν πληροφορίες από κοινοτικές διπλωματικές πηγές, θα ληφθούν μάλλον σε μια έκτακτη συνάντηση της Ευρωζώνης στα τέλη του μήνα ή πιθανότερο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου.
Θα συνοδεύονται βέβαια από δεσμεύσεις, οι οποίες πολλαπλασιάζουν τα χρόνια διάρκειας του Μνημονίου και το καθιστούν... μόνιμη κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και σε όποια άλλη χώρα απευθυνθεί για βοήθεια στο Ταμείο. Αυτά είναι τα «καλά» νέα. ......

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει αποκοπή των Αποστράτων Στρατιωτικών από την προέλευσή τους !!!

Ενημερώθηκε η Στρατιωτική Ηγεσία, (ανεπίσημα) από το γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, ότι αποφασίστηκε η αλλάγή του νομικού καθεστώτος των τριών Ενώσεων Αποστράτων ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ, από ΝΠΔημοσίουΔ σε ΝΠΙδιωτικούΔ !


Η Κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει αποκοπή των Αποστράτων Στρατιωτικών από την προέλευσή τους !!! Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε το ανοσιούργημα, αλλά και τις προτάσεις αντιμετώπισής τους. . . .
Η ανεπίσημη ενημέρωση προέρχεται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι κοινή σχεδιάζεται να είναι η μοίρα των Αποστράτων και των τριών Όπλων . ..  . .

Νέα Ιθάκη 14 …. άσυλα !

Η “αρκούδα” στην τελική ευθεία για εμπλοκή στο “Ελληνικό πρόβλημα”.

Χωρίς μεσσιανισμούς και υπερφυσικές κραυγές, αποκαλύπτουμε το παρασκήνιο της προετοιμασίας εμπλοκής των Ρώσων στα Ελληνικά πράγματα.

Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, ο Πούτιν έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση και προσωπικά με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίον και απεχθάνεται (δεν το κρύβει άλλωστε).
Το σοβαρότερο είναι ότι πέρασε μία περίοδος προβληματισμού και για τον χαρακτήρα του Ελληνικού λαού λόγω της αντιμετώπισης προς μία κυβέρνηση που σε κάποια άλλη χώρα θα είχε καταρρεύσει σε λίγους μήνες. Αυτό είναι επίσης αιτιολογημένο αφού εάν κάποιος ξένος αναλυτής μελετήσει τις δημοσκοπήσεις θα λάβει μία τελείως διαφορετική εικόνα για την κριτική ικανότητα του Ελληνικού λαού.
Για να μην τρέφουμε βέβαια αυταπάτες, οι Ρώσοι δεν δρουν ορμώμενοι από κρίση φιλελληνισμού αλλά με γνώμωνα τα δικά τους συμφέροντα. Αυτά λοιπόν επιβάλλουν την συμμετοχή στις όποιες αλλαγές της κατάστασης στο Αιγαίο. Αυτές οι αλλαγές λοιπόν έδωσαν το κόκκινο φως για την ενεργή εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα, αμέσως μετά το Ερζερούμ. Γιατί;.........

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Η Γη εκτός ελέγχου!

Ολα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιον ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»;

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. 
 Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ; ..............

Μνημονιακό Σύνταγμα!

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη σε­νάρια και φήμες για την επικείμενη ανα­διάρθρωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας. Τα σενάρια προήλθαν κυρίως από γερμανικές πηγές και ήταν μέρος των παρα­σκηνιακών διαπραγματεύσεων για την τύχη της Ελλάδας, αλλά και των άλλων υπό χρεοκοπία χω­ρών. Φυσικά ερήμην των ενδιαφερομένων.

Την κυ­βέρνηση ακόμη μια φορά την ενδιέφερε μόνο να μην συμπεριληφθεί σε κανένα σενάριο το «κούρε­μα» του δημόσιου χρέους. Έτσι ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση δημο­σιογράφων για το αν μπορεί η χώρα να αποφύγει την αναδιάρθρωση με «κούρεμα» του δημόσιου χρέους απάντησε:
«Δημιουργώντας και διατηρώ­ντας για αρκετά χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5%-6%, πετυχαίνοντας μεγάλες διαρθρωτικές τομές και αλλαγές που ανεβάζουν τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2%, αλλά και με τη βοήθεια της επιμή­κυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. και – ελπίζουμε – πιο ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης στο πλαίσιο των νέων ευρωπαϊ­κών αποφάσεων» (Κυρ. Ελευθεροτυπία, 23.1).
Για να καταλάβει κανείς τι είναι αυτό που ισχυ­ρίζεται ο υπουργός παραθέτουμε έναν Πίνακα με ορισμένους υπολογισμούς.......

Ώρα για απαντήσεις κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς

Είναι πλέον καιρός να εξεταστεί ο ρόλος των ΜΚΟ, ποια είναι η σχέση τους με το κράτος, ποια είναι η ιδεολογικοπολιτική τους ταυτότητα και οι επιδιώξεις τους, ποιοι είναι αυτοί που τις στελεχώνουν ποιοι και με ποια κριτήρια τις χρηματοδοτούν και ποια είναι η εμπλοκή των οργανώσεων αυτών σε αξιόποινες πράξεις.

H ΝΔ (που κατέθεσε τροπολογία για το άσυλο) προχώρησε σε μια ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ καταγγελία κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου, που εγείρει πολλά ζητήματα, ιδιαίτερα μετά τα όσα εξωφρενικά έγιναν στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση, που ακολούθησε σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας «Δημοκρατία», «έως τώρα γνωρίζαμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν ενήμερη για την εκστρατεία των λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, ότι επέτρεψε την κατάληψη της Νομικής και ότι με τη στάση της διόγκωσε το πρόβλημα και διέσυρε κάθε έννοια έννομης τάξης.
Σήμερα, γίνεται γνωστό, από δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι και χρηματοδότης της οργάνωσης που σχεδίασε και εκτέλεσε την όλη επιχείρηση. Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών εισπράττει –μέσω του Υπουργείου ........

15 χρόνια από την Εθνική ταπείνωση στα Ίμια

Τα τραγικά λάθη και η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης Σημίτη
παγίωσαν τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Σενάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, διαρκής υποχώρηση από την άσκηση δικαιωμάτων μας, αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας, ατολμία στην υπογραφή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Κύπρο για να μη δυσαρεστηθεί η Άγκυρα και de facto αποδοχή των γκρίζων ζωνών! Αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός της φετινής επετείου από τη νύχτα της εθνικής ταπείνωσης στα Ίμια...
Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου συμπληρώνονται 15 έτη από το όνειδος της σύγχρονης ιστορίας μας, που οδήγησε στον θάνατο των τριών νεοηρώων του έθνους, μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που απολέστηκε κατά την κρίση.
Και λέμε «όνειδος» γιατί τότε, εκτός των ανθρώπινων απωλειών, που είναι έτσι κι αλλιώς δυσβάστακτες, για πρώτη φορά τέθηκαν εν αμφιβάλω από την Τουρκία χερσαία τμήματα της ελληνικής επικράτειας δημιουργώντας το νεόκοπο καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο..........

Η παγκοσμιοποίηση της κρίσης δημόσιου χρέους

ANHΣYXIEΣ «παγκοσμιοποίησης» της κρίσης χρέους διατυπώνουν ανοιχτά διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και οίκοι αξιολόγησης για πρώτη φορά μετά την εκδήλωση της κρίσης του 2008, θέτοντας στο επίκεντρο την οικονομία των ΗΠΑ.

Χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κάλεσε τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να καταρτίσουν άμεσα αξιόπιστα προγράμματα περιστολής του χρέους τους. O οίκος Μοοdy'Αs επέσεισε τον κίνδυνο «αρνητικής» εκτίμησης της προοπτικής της αμερικανικής οικονομίας με αξιολόγηση «Αaa».
Με φόντο την 41η σύνοδο του οικονομικού φόρουμ του Νταβός το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτίμησε ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες των επτά ισχυρότερων χωρών της υφηλίου, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, χρειάζεται να προτείνουν αξιόπιστα σχέδια περιστολής του χρέους πριν οι αγορές χάσουν την υπομονή τους και «βουλιάξουν» τα ομόλογά τους. O Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν δεσμεύθηκε να προωθήσει άμεσα τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την περιστολή του χρέους της χώρας, ενώ είναι γνωστές οι αντιθέσεις στο ίδιο το κόμμα......

Το μνημόνιο απέτυχε. Τώρα γραμμή για πτώχευση.

H ίδια πλέον η Τρόϊκα ομολογεί με τον πανικό της και τις ανήσυχες κινήσεις της για εξεύρεση άλλης λύσης στο ελληνικό οικονομικό πρόβλημα, ότι το μνημόνιο απέτυχε.

Οι λύσεις που ακούγονται, είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τα ευρωομόλογα, ο δανεισμός της χώρας για επαναγορά ομολόγων με ένα «κούρεμα» κάποιου ποσοστού και φυσικά η αναδιάρθρωση του χρέους, δηλαδή η επίσημη πτώχευση της χώρας.
Όλες αυτές οι προτάσεις γίνονται κυρίως από την πλευρά της ΕΕ, για τον απλούστατο λόγο ότι...

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου βρέθηκαν στο Κουρδιστάν…

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερης γεωπολιτικής σημασίας, η οποία ενδεχομένως άπτεται και του μέλλοντος του Ιράκ…

 Όπως ανακοινώθηκε, βρετανική εταιρία που είχε αναλάβει να διεξάγει έρευνες στο Ιρακινό Κουρδιστάν, ανακοίνωσε ότι εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Πρόκειται για την εταιρία Heritage Oil, η οποία εκτιμά ότι το σημείο στο οποίο ανακαλύφθηκε το κοίτασμα, στο Δυτικό τμήμα του Κουρδιστάν,  περιέχει 12,3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου!
Η εταιρία εκτιμά ότι η άντληση του φυσικού αερίου μπορεί να ξεκινήσει το 2015.
Εμείς απλώς να υπενθυμίσουμε μερικά από τα δεδομένα του προβλήματος στην περιοχή: Οι Κούρδοι έχουν εδώ και πολλά χρόνια «υιοθετηθεί» από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.......

Ιδέες πάντα υπάρχουν...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τελειώνουν οι δικτατορίες γιατί δεν είναι πλέον χρήσιμες.

Η εγκαθίδρυση δικτατορικών καθεστώτων ανά τον κόσμο ξεκίνησαν με μεγάλη συχνότητα απ’ τις αρχές του ΄60 μέχρι και τα τέλη του ’80.
Στη Λατινική Αμερική, στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική είχαμε πληθώρα δικτατοριών μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης.
Τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την πτώση της σοβιετικής εξουσίας οι δικτατορίες η μία μετά την .....
άλλη άρχισαν να γκρεμίζονται.

Σήμερα στη Λατινική Αμερική έχουν αντικατασταθεί από κοινοβουλευτικές δημοκρατίες με κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις.
Στην Ευρώπη σήμερα δεν έχουμε σε κανένα κράτος της δικτατορικό καθεστώς. Η Τουρκία έχοντας διαλύσει τα περισσότερα παλαιά κόμματα έχει καταφέρει να περιορίσει το λεγόμενο βαθύ κράτος.
Οι δικτατορίες των κρατών του πρώην σοβιετικού μπλοκ δεν υφίστανται πλέον.
Στην Αφρική υπάρχουν ακόμη αλλά γίνονται και πολλοί εμφύλιοι πόλεμοι για την επικράτηση δημοκρατικών καθεστώτων......

Στην Ευρωβουλή η δήθεν "αβλαβής διέλευση" της "Γιλντιρίμ".

Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Ν.Σαλαβράκος για την δήθεν αβλαβή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας "Γιλντιρίμ".Ρωτά αν η ΕΕ είναι διατεθειμένη να "τραβήξει το αυτί της Άγκυρας γι΄ αυτές τις προκλητικές ενέργειες.

Η τουρκική φρεγάτα "Γιλντιρίμ" εξερχόμενη των Δαρδανελίων, κινήθηκε με δυτική πορεία βορείως της Λήμνου σε διεθνή ύδατα, στη συνέχεια όμως και ακολουθώντας νότια πορεία εισήλθε από τις 02:13 έως τις 03:01 εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων μεταξύ Σκύρου-Εύβοιας.

 
Ποιος ήταν ο προορισμός της; Η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Λιβάνου! Αυτό και μόνο ακυρώνει τους ισχυρισμούς των Τούρκων περί ...

Αφαιρέθηκαν οι Μίζες (Μεσογειακοί) του 2013 από την Ελλάδα... ! ! !

Η νέα πράσινη ανάπτυξη τζόγου...

Ο αρνητικός οικονομικός κλοιός σφίγγει γύρω από την Ελλάδα καθώς η κυβέρνηση στέκεται ανίκανη να «εφεύρει» λύσεις ικανές να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και να την επαναφέρει σε τροχιά ανάπτυξης.

Επομένως αναγκάζεται να ανατρέξει σε παλιές δοκιμασμένες συνταγές. Το ερώτημα είναι γιατί επιλέγει τις χειρότερες και αποτυχημένες, όπως είναι η επαναφορά των τυχερών παιγνίων σε όλη την επικράτεια, τη στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις μιας τέτοιας κίνησης.
Δεν έφταναν τα φορολογικά μέτρα που βύθισαν την αγορά σε βαρύ πένθος. Δεν έφταναν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αφαίρεσαν κάθε ίχνος αισιόδοξης ελπίδας από τα πρόσωπα των νέων για το μέλλον, των οικογενειών για υγιή και δημιουργική ζωή, των συνταξιούχων για μια ήσυχη και...

Μην ακυρώνετε εισιτήρια ακυρώστε την πολιτική τους. Δεν πληρώνουμε στα ΜΜΜ

Την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου στις 07:30, στην είσοδο του σταθμού του Μετρό της Δουκίσσης Πλακεντίας, μέλη των δημοτικών παρατάξεων «ΑντίΣταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου» και της Κίνησης Δημοτών Βριλησσίων  

«Δράση για μια άλλη πόλη» θα συναντηθούν, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις πρόσφατες αυξήσεις εισιτηρίων που αποφάσισε η κυβέρνηση και να μοιράσουν έντυπο υλικό στους επιβάτες. Ελάτε να ενισχύσετε τη διαμαρτυρία μας. Από την 1η Φεβρουαρίου «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»!
«Καμιά αύξηση στα εισιτήρια. Κοινή ανακοίνωση δημοτικών κινήσεων Χαλανδρίου – Βριλησσίων».

ΑΣΥΛΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ

Η κυβέρνηση προωθεί τα σενάρια και τα γλοιώδη ερπετά των Μ.Μ.Ε. τα προβάλλουν ασμένως, είτε με την μορφή «ειδήσεων» είτε με την μορφή «ενημέρωσης που σέβεται όλες τις απόψεις».

Έτσι μαθαίνουμε, ότι για την κατάληψη της νομικής φταίει ο Συνασπισμός, φταίει η Αστυνομία, φταίνε οι λιμενικοί, φταίει ο Καραμανλής, φταίει ο πρύτανης, φταίνε αυτοί που τους έφεραν, φταίει κι ο Χατζηπετρής. Αν ήταν δήμαρχος Αθηναίων ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα έφταιγε κι αυτός, αλλά δήμαρχος είναι πια ο Καμίνης και αυτός δεν φταίει σε τίποτα. Άσε που αν ο Κικίλιας ήταν σήμερα περιφερειάρχης θα τον είχαν σταυρώσει. Ευτυχώς για όλους, έχουμε τον κ. Σγουρό και βεβαίως αυτός απολαμβάνει της γνωστής σοσιαλιστικής ασυλίας.
Για το θέμα της κατάληψης της νομικής από μαροκινούς λαθρομετανάστες και με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, παρήλασαν από τα κανάλια ο πρωθυπουργός, το μισό υπουργικό συμβούλιο, όλα τα κόμματα και τα ιπποκόμματα της πολιτικής σκηνής, ο πρύτανης, το πρυτανικό συμβούλιο.....

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΦΥΛΑΣΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (!!!)

Έντονο προβληματισμό και πολλά ερωτήματα προκαλεί η απίστευτη αποκάλυψη από την Τράπεζα της Ελλάδας ότι σημαντικό μέρος του ελληνικού χρυσού αποστέλλεται στο εξωτερικό και φυλάσσεται σε ξένες τράπεζες για ιστορικούς λόγους!

Η είδηση αυτή που προκαλεί συναγερμό σε επενδυτές, κατόχους χρυσού, και μεσαίου μεγέθους καταθέτες βγαίνει από επίσημη απάντηση που έδωσε στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ. Αϊβαλιώτη σχετική με τα ελληνικά αποθέματα χρυσού.
Το έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας αναφέρει ότι τα διαθέσιμα και οι απαιτήσεις της Ελλάδας σε χρυσό είναι 147,5 τόνοι και σε μορφή ράβδων χρυσού είναι 112,4 τόνοι.......

Πιθανές αλλαγές εξουσίας στην Αίγυπτο και οι συνέπειές τους.



Ο εφιάλτης της βίαιης ανατροπής του καθεστώτος της Αιγύπτου από εξέγερση του λαού υπό την ηγεσία των ισλαμιστών Αδελφών Μουσουλμάνων προκαλεί ρίγη φρίκης στη σπονδυλική στήλη των ηγετών των ΗΠΑ, αλλά και της Ευρώπης, του Ισραήλ και των αραβικών χωρών.

του Γιώργου Δελαστίκ
Βλέποντας τις πρωτοφανείς εδώ και τριάντα χρόνια διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ, οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι αγωνιούν να δουν τι θα γίνει αύριο Παρασκευή μετά την προσευχή στα τζαμιά - αν θα υπάρξουν δηλαδή διαδηλώσεις και με ποια χαρακτηριστικά.
Αν ποτέ επικρατήσει ισλαμικό καθεστώς στην Αίγυπτο, οι πολιτικές συνέπειες θα γίνουν αισθητές σε όλον τον πλανήτη, στη δε Μέση Ανατολή θα είναι κατακλυσμιαίες. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Αίγυπτος, με περίπου 85 εκατομμύρια πληθυσμό σήμερα, έχει όσο πληθυσμό έχουν μαζί η Συρία, το Ιράκ, η Σαουδαραβία και όλα τα εμιράτα του Κόλπου. ......

Τι έμαθα από τη προχθεσινή εκπομπή του skai για την επανάσταση του 1821 (25.1.2011)

Τι έμαθα από τη χθεσινή εκπομπή του skai για την επανάσταση του 1821:

1. Η υπόδουλη Ελλάδα εκτεινόταν μέχρι τη Λαμία (να δεις που τα γηπεδικά συνθήματα γέμουν ιστορικών πληροφοριών...).

2. Οι μισοί της κάτοικοι ήταν Αλβανοί (οι άλλοι μισοί κάτι άλλο, πάντως σίγουρα κάτι μπάσταρδο).

3. Αρχικά μας άρεσε που ήμασταν υπόδουλοι (μετά μάλλον βαρεθήκαμε...).

4. Ποτέ δεν μας άρεσε να πληρώνουμε φόρους. Όταν σταματήσαμε να βγάζουμε πολλά, τότε και μόνο τότε αρχίσαμε να έχουμε αρνητικά αισθήματα για την Υψηλή Πύλη......

Τουρκοϊσραηλινό πόλεμο βλέπουν Τούρκοι αναλυτές...

Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, επιζητά πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ.

Τα σενάρια πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πληθαίνουν από μέρα σε μέρα την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για τα γεγονότα του ''Mavi Marmara'' που η Τουρκία επιμένει όπως το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις, πράγμα που δεν κάνει το Ισραήλ.
Αυτό είναι η πρόφαση, η πραγματική αιτία είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου και η οριοθέτηση της....

Ο γεωπολιτικός θάνατος της Αλβανίας

Όπως μου έλεγε πριν λίγο ο αγαπητός φίλος Κ. μου εξηγούσε πως όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Αλβανία είναι συνέπεια του γεγονότος....

ότι οι Αλβανοί πλέον δεν έχουν ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, μετά την διάλυση της Σερβίας και την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο αμερικανικό άρμα.
Ουσιαστικά έχει επέλθει ο γεωπολιτικός θάνατος της Αλβανίας και η περαιτέρω προσέγγιση της Τουρκίας επιδεινώνει ολοένα περισσότερο το κλίμα εναντίον της... -1453 -2009.pblogs.gr

Την σύλληψη του ισραηλινού Α/ΓΕΝ ζήτησαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι !

Την απορία τους και την αγανάκτησή τους για την παρουσία του αρχηγού του ισραηλινού ΠΝ στην Αθήνα,εκφράζουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Ο λόγος;

Εναντίον του αρχηγού έχουν κατατεθεί μηνύσεις και από Έλληνες οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα,αποστολή που σημαδεύτηκε από την επίθεση ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν:
"Ήρθε είδε και φεύγει σαν κύριος από την χώρα μας ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού κ. Ελιέζερ Μαρόμ παρότι εκκρεμεί εναντίον του μήνυση από 33μέλη της ελληνικής αποστολής ήδη από  2/7/2010 για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν εναντίον τους..........

Οι αθώες περιστερές

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Της Νομικής το κάγκελο !

Μέχρι τώρα, για να μπεις στη Νομική έπρεπε να σταφιδιάσει ο κώλος σου στην καρέκλα διαβάζοντας, να φας μια περιουσία..... 

 ....τού πατρός σου (του πατρός βεβαίως, βεβαίως, καθ’ όσον η προίκα κατηργήθη) σε φροντιστήρια κι ιδιαίτερα , να αριστεύσεις στις Πανελλήνιες και να σε πάει και λίγο το χαρτί. Από προχτές ακολουθείται άλλη τακτική. Πετάγεσαι μέχρι την Κρήτη, νησιωτικό πράσινο προπύργιο της προοδευτικής κλεφτουριάς και της χασικλίδικης Μητσοτακιάς, μπαίνεις στο πλοίο της γραμμής και σαλπάρεις κατά Περαία μεριά. Στο λιμάνι, δόξη και τιμή, σε υποδέχονται ένας αρχηγός κόμματος και δεκαπέντε αξούριστοι με σκουλαρίκι, πεπαιδευμένοι στην διαχείριση ανωμάλων καταστάσεων και με κυβερνητικές άκρες. Στο όνομα της δωρεάν πρόσβασης στην πανεπιστημιακή γνώση σε μπάζουν στη Νομική. Εκεί απαιτείς την βίαιη προσέλευση των......

Τέλος το μνημόνιο! Έρχεται το “σχέδιο Μανίλα”!

Σήμερα ο μεγαλύτερος αυστριακός ασφαλιστικός όμιλος Vienna Insurance Group (VIG) ανακοίνωσε “κούρεμα” κατά 25% των ελληνικών ομολόγων
Αυτό σε και σειρά άλλων ειδήσεων περί επιμήκυνσης, νέας σωτηρίας, αναδιάρθρωσης κλπ  δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν την αποτυχία του μνημονίου και επεξεργάζονται σχέδια για να σωθεί το πείραμα  της τρόικα και τα λάθη του ΔΝΤ. Το ¨πείραμα¨ όπως έγινε γνωστό εξαρχής καθώς -δεν προέβλεπε υποτίμηση όπως συμβαίνει σε χρεοκοπίες χωρών- πλέον το παραδέχονται οι ίδιες οι αγορές  ότι οδηγεί σε Αργεντινοποίηση της χώρας μας. Για να σωθεί ετοιμάζεται να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός της Μανίλα όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία: Σχέδιο Μανίλα για τις Φιλιππίνες της Ευρώπης
Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στις Φιλιππίνες το 1980  την εποχή του  δικτάτορα Φερδινάρντο Μάρκος...........

Γιατί δεν πρέπει να πληρώνουμε διόδια στη γέφυρα Ρίου - Αντιρίου

Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίριο

Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών


Λένε πως μια γέφυρα εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Καμιά φορά, εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη των φορολογουμένων

Την αποκάλεσαν «τεχνικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής», «υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο», «κόσμημα του τόπου» και «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Τη φωτογράφισαν, τη φώτισαν με πυροτεχνήματα, τη διέτρεξαν με την ολυμπιακή φλόγα, την έκαναν σύμβολο προεκλογικής εκστρατείας.
Εντυπωσιακή ομολογουμένως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς του Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας από το μαρτύριο του φεριμπότ. Επίσης, επιτρέπει στους κατοίκους την Ναυπάκτου .......

Βρήκαμε ουράνιο και δεν το λέμε;

Ως πρόλογο για το κείμενο που ακολουθεί και έχοντας ακριβείς για το θέμα πληροφορίες, θα ήθελα να υποβάλω μία ερώτηση προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πόσες αναφορές έχουν σταλεί από τα ΙΓΜΕ της περιφέρειας στα εκάστοτε αρμόδια υπουγεία κύριε πρωθυπουργέ; Πόσες αναφορές έστειλαν οι κατά τόπους προϊστάμενοι των ΙΓΜΕ, όπου αναφέρουν ευρήματα ορυκτού πλούτου, σε μεγάλες ποσότητες και μάλιστα ορυκτών που αποδίδουν οικονομικά; Μπορεί κανείς από την κυβέρνηση να απαντήσει; Η απόκρυψη οικονομικών στοιχείων που θα αποφέρουν βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, θεωρείται ποινικό αδίκημα; Είναι δυνατόν κάποιος εισαγγελέας να διατάξει προκαταρκτική πανελλαδική έρευνα προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες που αφορούν τα αποτελέσματα ερευνών του ΙΓΜΕ σε όλη την επικράτεια;

 Παρακολουθώντας το βράδυ της Δευτέρας τη συζήτηση στη Βουλή για τα εθνικά μας θέματα και τα πετρέλαια του Αιγαίου, μου ήλθαν στο μυαλό κάποια στοιχεία τα οποία είχα χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν, αναφερόμενος στον ορυκτό πλούτο ο οποίος παραμένει ανεκμετάλλευτος στο ελληνικό υπέδαφος.............

Κινητοποιήσεις στην Αττική Οδό

«Οι Επιτροπές Αγώνα κατοίκων,Εργαζομένων,Ανέργων και Νεολαίας του Κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, δίνουν αποφασιστική απάντηση προς την κυβέρνηση,τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα κομματικά επιτελεία της συναλλαγής και της σύγχισης που έχουν απεγνωσμένα πρόσφατα ενεργοποιηθεί, ανοίγοντας την Αττική Οδό στον κόμβο Κηφισίας την Παρασκευή στίς 6 το απόγευμα. Οι πολίτες δίνουν βροντερό παρόν στον κόμβο Κηφισίας στο Μαρούσι απελευθερώνουν την Αττική Οδό και ενημερώνουν τους πολίτες. Την ίδια ώρα οι πολίτες της Κερατέας ενωμένοι με μέλη των Επιτροπών Αγώνα ανοίγουν την Αττική Οδό στην Είσοδό της στο Μαρκόπουλο.»

Μείωση μισθών και εισαγωγή δημοσιονομικών κανόνων στο Σύνταγμα υπεχρεωμένων χωρών ζητεί η Γερμανία

Την εισαγωγή δημοσιονομικών κανόνων στο Σύνταγμα των κρατών με υψηλά χρέη ζητεί η Γερμανία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γιεργκ Άσμουσεν δήλωσε από τη Νέα Υόρκη ότι η μείωση των επιτοκίων των δανείων που παίρνουν η Ελλάδα και η Ιρλανδία από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είναι δυνατή, μόνο αν οι χώρες είναι διατεθειμένες να κατοχυρώσουν το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο στο Σύνταγμά τους. Παράλληλα, μιλώντας σε συνέδριο του πρακτορείου Bloomberg για το δημόσιο χρέος της Ευρώπης, ο Γιεργκ Άσμουσεν τόνισε ότι θεωρεί αναγκαία «την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας μέσω της μείωσης των μισθών».
 Όπως αναφέρει το Reuters, ερωτηθείς αν υπάρχουν όροι με τους οποίους η Γερμανία θα δεχόταν χαμηλότερα επιτόκια, ο Άσμουσεν δήλωσε: «Ναι, υπάρχει τώρα ένα συγκεκριμένο περιθώριο επιτοκίου στα δάνεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ή στο δάνειο για την Ελλάδα. Μπορούμε να εξετάσουμε αυτό (τη μείωση του επιτοκίου), αν ταυτόχρονα οι χώρες θα ήταν διατεθειμένες να δεχτούν να κατοχυρωθεί συνταγματικά ένα είδος εθνικού δημοσιονομικού πλαισίου.»......

Οι Αλβανοί με νόμο προσπαθούν να “φιμώσουν” την Ορθοδοξία

Μεγάλες αντιδράσεις δημιουργεί στην Αλβανία το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας της Αλβανίας όπου από εδώ και στο έξης δεν θα μπορεί κανείς να φοράει σταυρό και να φαίνεται.

Οι Αλβανικές αρχές προσπαθούν να περιορίσουν με οποιαδήποτε τρόπο τη θρησκευτική κατήχηση ή τις θρησκευτικές δραστηριότητες από το προσωπικό των σχολείων.
Αναφέρουν μάλιστα ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν στους τοίχους σταυροί και εικόνες.
Τα παραπάνω σύμβολα θα υπάρχουν μόνο σε σχολεία που διδάσκονται θεολογικά μαθήματα.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας -και ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο- αντέδρασε έντονα. Σε δήλωση του αναφέρει: “Το άρθρο 36 – ........

Ελληνικά μαχητικά θα μετασταθμεύσουν στο Ισραήλ

Θέμα χρόνου είναι πλέον η σύσφιξη των διμερών σχέσεων και σε επιχειρησιακό – αεροπορικό επίπεδο.
 
Η μεταστάθμευση ελληνικών μαχητικών στο Ισραήλ θα αποτελέσει το αντικείμενο διμερών επαφών μεταξύ των Γενικών Επιτελείων των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα τον επόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, πρόκειται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες της μετάβασης στο Ισραήλ και εκπαίδευσης στο αντίστοιχο Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) της Ισραηλινής αεροπορίας μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας..........

Το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ κάνει.. απόβαση στην Ελλάδα

Τριγμούς στις σχέσεις της Ελλάδας με το σύνολο του αραβικού κόσμου προαναγγέλει με άρθρο του ο Αθανάσιος 'Ελλις με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής όπου αναφέρεται στην φιλο-ισραηλινή πολιτική του Γιωργου Παπανδρέου.

Ο αρθρογράφος αποκαλύπτει την "απόβαση" όπως την χαρακτηρίζει του εβραικού λάμπι των ΗΠΑ στην χώρα μας με πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού.
Συγκεκριμένα στο άρθρο κατονομάζονται 52 εβραικές οργανώσεις που θα επισκεφθούν το επόμενο διάστημα την Ελλάδα προκαλώντας αμηχανία και συγκαρτημένη δυσαρέσκεια από πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες του αραβικού κόσμου που την μεταπολιτευτική περίοδο και ειδικότερα με πρωτοβουλίες του Ανδρέα Παπανδρέου, θεωρούσε την χώρα μας παραδοσιακό σύμμαχο και υποστηρικτή του παλαιστινιακού λαού.
Το άρθρο του Αθανάσιου Έλλις:........

Επαγγελματίες στο είδος τους

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΡΑΒΔΑ» ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2011

ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΚΥΠΡΙΩΝ, ΚΟΥΡΔΩΝ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ «ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ», ΣΕ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΟΥ

«ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, ΠΟΛΕΜΟΥ, ΑΝΑΤΑΡΑΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Η ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΑΡΚΤΟΥ»
Χρονιά-σταθμός στην παγκόσμια ιστορία προβλέπει πως θα είναι το 2011 για την ανθρωπότητα η ρωσική εφημερίδα «Πράβδα», σε άρθρο του Stanislav Mishin που δημοσιεύθηκε στις 6-1-2011, με μεγάλες οικονομικές καταρρεύσεις, γεωπολιτικές ανατροπές και αιματηρούς πολέμους, με επίκεντρο την ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν!
    Το άρθρο, δεν δημοσιεύτηκε τυχαία, αλλά προετοιμάζει τη ρωσική κοινή γνώμη για μέρες πολέμου και θριάμβου, για μέρες της «Αικατερίνης της Μεγάλης» και του «Μεγάλου Πέτρου», μια και η «άρκτος» έχει ζωντανέψει για τα καλά και δεν ανέχεται πια τα «χάρτινα» παιχνίδια των Αμερικάνων και των «Σακαασβίλιδων», ούτε τις συνεχείς τρομοκρατικές ενέργειες (αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο) .........

Φοβάμαι προβοκάτσια…

Αυτό που κυρίως φοβάμαι με ότι γίνεται στον χώρο της Νομικής Αθηνών είναι ότι οι 300 καταληψίες, όχι μόνο ήρθαν διασχίζοντας την μισή χώρα, αλλά ότι ήταν και είναι δασκαλεμένοι για το τί θα κάνουν, πού θα πάνε, τί θα πουν.

Σε αυτήν δε την περίπτωση οι μάσκες έπεσαν, αφού από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι αριστερές παρατάξεις, αυτές που δεν βρίσκουν ούτε την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές, αλλά έχουν το δυναμικό να πρωτοστατούν σε κάθε κινητοποίηση και να διαθέτουν στους κόλπους τους άτομα που πάντα έχουν μαζί τους μια κουκούλα για παν ενδεχόμενο. Ακόμα, είδαμε πως εμπλέκεται η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, το “ αδελφάκι” της ΔΙΚΤΥΟ, που το θυμάμαι ως φοιτητής να οργανώνει ημερίδες και συζητήσεις υπέρ των νεοσυλληφθέντων τότε μελών της 17Ν, καθώς και άλλες ΜΚΟ και αντιρατσιστικές οργανώσεις των οποίων πρωτοστατεί όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών σήμερα στο MEGA η γνωστή δικηγόρος της 17Ν κα Ι. Κούρτοβικ. Τι συμπτώσεις κι αυτές!!!..............

Νέες δραματικές αλλαγές έρχονται στο Ασφαλιστικό

Οι ελεγκτές της τρόικας θα ζητήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν άμεσα περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ των ταμείων που είναι ελλειμματικά.Και καθώς τα δεδομένα στην οικονομία πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, το πιθανότερο είναι να γίνουν άμεσα νέες δραματικές αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης αλλά και στο ύψος των συντάξεων.

Στην εντατική και πάλι το Ασφαλιστικό

Στα ασφαλιστικά ταμεία, και δη στα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν σε αυτά, επικεντρώνει η τρόικα τον νέο έλεγχο που θα πραγματοποιήσει εν τη αφίξει της στην ελληνική πρωτεύουσα.
Στο μικροσκόπιο της τρόικας, κλιμάκιο της οποίας αναμένεται να μεταβεί στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, θα βρεθούν τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως των επικουρικών, η νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, η εξίσωση των παροχών υγείας για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, και πτυχές των εργασιακών σχέσεων.......

ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ:Τριμερής ναυτική άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ-ΗΠΑ.

Τριμερής ναυτική άσκηση µεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ συµφωνήθηκε να πραγµατοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο µε τη συµµετοχή πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων καθώς και εναέριων µέσων. Η άσκηση, µε την αυτονόητη γεωστρατηγική της σηµασία λόγω της ενεργειακής αναβάθµισηςτης περιοχής, προγραµµατίζεται για τις 4 έως 14 Απριλίου.

Σχεδιάζεται να ξεκινήσει από τη Σούδα και να αναπτυχθεί νότια της Κρήτης µέχρι την Αν. Μεσόγειο και το Ισραήλ – ίσως τη Χάιφα. Παρά δε τον διεθνή χαρακτήρα της, εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθµισης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων που σηµειώνεται τους τελευταίους µήνες στον πολιτικό, οικονοµικό, τουριστικό, ενεργειακό και αµυντικό τοµέα.
ΠΡΟΚΕΙΤΆΙ γιά την άσκηση «Noble Dina», η οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της .......

Ξαφνική στήριξη ΗΠΑ για την υφαλοκρηπίδα!

 Η αμερικανική πρεσβεία αναγνώρισε (με ρηματική διακοίνωση στις 17 Σεπτεμβρίου 2010), για πρώτη φορά από το... 1976, τις ελληνικές θέσεις που… συζητά ο Παπανδρέου με τον Ερντογάν!

Την ίδια στιγμή που ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συζητά με τον τούρκο ομόλογό του ζητήματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικότερα το Αιγαίο, το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών και η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα αναγνώρισαν το καθεστώς της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου. Ο Αλέξανδρος Τάρκας, εκδότης του περιοδικού «Άμυνα και Διπλωματία» αναφέρεται διεξοδικά στο θέμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
 Σύμφωνα με τον κ. Τάρκα η πλήρης κατοχύρωση της υφαλοκρηπίδας του Καστελόριζου ανοίγει το δρόμο για την ένωση των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) της Ελλάδας .....

Μαύρα μαντάτα στην Παιδεία


Ως το τέλος του επόµενου µήνα, το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, θα βρίσκεται στη Βουλή για ψήφιση,  και οι ακριβείς προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχουν διαφανεί.

Στο µεταξύ, η 
Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο του διαµονολόγου της µε τους εκπαιδευτικούς φορείς, θα παρευρίσκεται σε ποικίλες συνεδριάσεις (όπως το έκανε και χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Παιδείας) δεµένη πιστάγκωνα στο µεσιανό καλάµι, θα δίνει το στίγµα των ειληµµένων αποφάσεών της κι....
ύστερα θα αποχωρεί, ξεχνώντας να βγάλει το κερί απ’ τ’ αυτιά της. Ως γνωστόν, την ενδιαφέρει µόνο να φτάσει στον προορισµό της, δηλαδή στην εκπαίδευση των αδιόριστων, των απλήρωτων, των ελαστικών και των στυγνά µανατζαριζοµένων…

Του μπαίνουν κάποιες ιδέες...

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα και το Σάββατο στις 11:30 το πρωί διαμαρτυρόμαστε όλοι για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ

Θα είμαστε όλοι εκεί, στο άγαλμα του Βενιζέλου γιατί αυτό μας αφορά όλους!

Δεν έχει να κάνει με τα χρώματα των κομματικών παρατάξεων και με τις άγριες φωνές τους, αλλά με το δικαίωμα μας να μετακινούμαστε στην πόλη με τα αστικά λεωφορεία. Δικαιούμαστε οικονομικές και ποιοτικές υπηρεσίες, πράγμα που δυστυχώς δεν προσφέρει ο Ο.Α.Σ.Θ και παρόλα αυτά έχει προχωρήσει σε παράλογες αυξήσεις των εισιτηρίων. 

Eλληνοτουρκικές σχέσεις .... με στοίχους !

Η είδηση …….

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι πτήσεις τουρκικών αεροπλάνων πάνω από τα ελληνικά νησιά, η υφαλοκρηπίδα
αλλά και το μεταναστευτικό φέρονται να τέθηκαν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στο επίκεντρο των συνομιλιών  του Γιώργου Παπανδρέου και του τούρκου ομόλογού του, Ταγίπ  Ερντογάν. Σημειώνεται ότι ΔΕΝ υπήρξαν δηλώσεις  από τους δύο πρωθυπουργούς μετά τη συνάντηση, αλλά ούτε και κάποια επίσημη ενημέρωση για την πολιτική ατζέντα των συνομιλιών.

Και η αλήθεια πίσω απ την είδηση …. σε Κρητικά Τετράστιχα του ΑΓγιου..

Τον νού σας όλοι σύντεκνοι,
σε τούτη την... "αγάπη",
-πίσ' απ'το "φράγμα" κρύβουνε-,
οι Τούρκοι τον... αράπη!!! .......

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ"

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ


ΣΟΚ προκαλεί η επιστολή που απέστειλαν στα attikanea οι Ομογενείς μας στη Αμερική, με την οποία απευθύνουν έκκληση προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Τάμπα των ΗΠΑ, και του  ζητούν να εγκρίνει (!!!) το εορτασμό της Εθνικής Εορτής  της 25ης Μαρτίου 1821, μετα την κατάργησή της απο την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την δικαιολογία, οτι ... ξοδευονται χρήματα!!!
Με την λαχτάρα και την αγάπη που χαρακτηρίζει όλους τους Έλληνες που ζουν μακρυά από την πατρίδα, η απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης  να σταματήσει τους Εθνικούς Εορτασμούς της 25ης Μαρτίου 1821 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, με το αιτιολογικό ότι .... είναι δαπανηρές (!!!), έχει προκαλέσει την... αντίδραση των Ελλήνων του εξωτερικού, καθώς ο εορτασμος τους, αποτελούσε πάντα  μια γεφυρα που τους ένωνε με την πατρίδα και την ένδοξη ιστορία της.
Η επιστολή που ακολουθεί, εκφράζει τον πόνο και την αγωνία  των Ομογενων μας, για την κυβέρνηση Τσολακογλου, ενώ αφήνει αιχμές για την αφελληνιστική απόφαση του πρωθυπουργού.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον η απάντηση που θα δοθεί στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ...

Την άμεση θέσπιση ΑΟΖ πρότεινε στην Βουλή ο Σαμαράς

Την άμεση θέσπιση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) πρότεινε σήμερα από το Βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα, από το επίσημο αυτό βήμα της Βουλής προτείνω να προχωρήσουμε άμεσα στην θέσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, της ΑΟΖ. Και στη συνέχεια να την οριοθετήσουμε. Με όσες παράκτιες χώρες της περιοχής έχουν επικάλυψη μαζί μας κι είναι έτοιμες να το κάνουν. Η Κύπρος το έκανε ήδη με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και το Λίβανο. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε άμεσα με την Κύπρο και να το προωθήσουμε με την Αίγυπτο και την Λιβύη. Η οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου ξεπερνά και το ανύπαρκτο «ζήτημα που έχει δημιουργηθεί τελευταία με το Καστελόριζο».
Στη συνέχεια απέρριψε τις θεωρίες περί ειδικού καθεστώτος του Αιγαίου και δήλωσε οτι θα ακυρώσει ως κυβέρνηση οποιαδήποτε συμφωνία αυτοπαραίτησης της Ελλάδας απο κυριαρχικά της δικαιώματα: “Κάποιες θεωρίες που ακούγονται παρασκηνιακά ότι το Αιγαίο είναι τάχα ειδικού καθεστώτος ....

Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007

Αυτή είναι η επίμαχη αναφορά στα περιβόητα Intelligence Reports τα οποία βρέθηκαν στο αρχείο του καθάρματος. Όπως βλέπετε το κείμενο, αναφέρεται ως “επιστολή που έλαβαν δεξιά υψηλόβαθμα στελέχη”, μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών…

Πέραν από οποιεσδήποτε φτηνές δικαιολογίες, το κατάπτυστο αυτό κείμενο είναι
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Είναι η αναγγελία δολοφονίας ολόκληρων οικογενειών που κάηκαν στις πυρκαγιές. Είναι η αναγγελία της δολοφονίας της Ελληνικής Φύσης. Η προαναγγελία της ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΜΑΧΩΝ που έγινε στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης.
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:
  • Είναι δυνατόν να υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ “στέλεχος” που να έλαβε αυτή την επιστολή και να μην πήγε απ’ ευθείας στον εισαγγελέα; Ιδιαίτερα μετά τον εφιάλτη εκείνου του καλοκαιριού;
  • Ποιός νοσηρός εγκέφαλος συνέταξε αυτό το ανοσιούργημα και ποιός ανέλαβε την αποστολή του (εάν ισχύει η “δικαιολογία” των ναζιστικών καθαρμάτων)........